Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Royal Shawarma Bar går all in på pita i verdensklasse

Af Line Ingwar Karlsen

Den roste og prisvindende Royal Shawarma Bar i Ryesgade har siden 1998 satset på shawarma. Det er de gode til, og har i flere år været ubetinget de bedste i Aarhus. Det er ikke mindst deres kød, som altid sidder i skabet. De bruger blandt andet flanksteak fra dansk kødkvæg. Efter byens kendte, Jacob’s Pita, lukkede ned ved årsskiftet, er der kommet en mindre skov af pita-forretninger. Nogle er gode, men der er også en del, som ikke er.

 

Ønske fra kunderne

Nu er det ikke sådan, at Royal Shawarma Bar ikke har travlt. For det har de. Der er altid gang i butikken, og nogle dage er der kø ud på gaden. Men personalet er hurtige, og de har fuldstændig styr på deres arbejdsgang. På det seneste er der flere og flere kunder, som har spurgt ind til pitaerne og ønsket, at de gjorde mere ud af deres pitaer. Men det er ikke den, som har trukket mange kunder til, men derimod shawarmaen. Efter et massivt pres har de gode folk på Royal Shawarma Bar lyttet. Deres pita er opgraderet, og der er kommet ny hjemmelavet dressing og mere fyld.

Royal Shawarma Bar

Mørt kød er alfa omega

Pita fås med deres kendte flanksteak, kyllingekød og falafel. Og måske lammekød, inden længe. Grunden til, at der ikke er lam endnu, er, at ejeren ikke har fundet det helt rigtige kød. Så i modsætning til andre, som nok tager det, de kan få, så går man ikke på kompromis her. Som tilbehør er der majs, feta, ristede mandler, agurker plus solmodne tomater og salat. Dressingen er hjemmelavet, og der er lavet en ny en med chili, som passer perfekt til kødet.

Pita med mørk kød hos Royal Shawarma Bar

Lyst og klassisk pitabrød, men

Du kan også få groft pitabrød. Chiafrø og majsmel er uden tvivl godt – og sikkert også sundt. Alt for mange er gået den vej, hvis du spørger mig. Det er som om, at nu skal alle bruge majsmel og chiafrø i deres pitabrød. Hvad blev der af det velkendte pitabrød. Varieret kost er godt. Den her er hjemmebagt, og smager helt forrygende godt.