Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Royalt besøg: To kongelige par kommer snart til Aarhus

Af Freja Dumont
Kongeskibet Danmark i Aarhus. Foto: Aarhus Kommune
Kongeskibet Danmark i Aarhus. Foto: Aarhus Kommune

Fredag 16. juni anløber det norske og danske kongeskib samtidigt til Aarhus Havn – og borgmester Jacob Bundsgaard opfordrer alle til at komme til havnen og opleve den historiske begivenhed med de to kongeskibe og byde det norske Kongepar og Kronprinsparret velkommen til Aarhus.

Deres Majestæter Kong Harald V og Dronning Sonja af Norge vil sammen med Deres Kongelige Højheder Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary ankomme til Aarhus ad søvejen fredag 16. juni omkring kl. 9.30.

Klokken 10 vil det norske Kongepar derpå gå fra borde ved den nye Honnørkaj ved Havnepladsen og blive modtaget af Kronprinsparret på kajen.

Her vil også hilselinje, faneborg og Prinsens Musikkorps være klar til modtagelse. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Borgmester Jacob Bundsgaard glæder sig til besøget:

”Det bliver et rigtig flot anløb, når de to smukke kongeskibe begge stævner ind i Aarhus Havn. Jeg håber, rigtig mange har mulighed for at komme ned på havnen og byde de kongelige gæster hjerteligt velkommen til Aarhus.

Det bliver et storslået skue og en historisk begivenhed, vi ikke før har oplevet i Aarhus. Vores gæster modtages også på Aarhus Rådhus, og her vil der også være mulighed for at publikum kan vinke til de to kongelige par.

Det er altid en stor glæde, når den kongelige familie besøger Aarhus, men denne gang er noget særligt, fordi vi også har den ære for første gang at modtage det norske kongepar, Kong Harald og Dronning Sonja i Aarhus,” siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Programmet for det kongelige besøg ser således ud:

  • Klokken 10.00 – Ankomst Aarhus Havn.
  • Klokken 10.15 – Ankomst til Dokk1, deltagelse i erhvervskonference. ”Norge og Danmark -sammen om en bærekraftig fremtid” Business Norway Delegations
  • Klokken 11.10 – Havnepladsen, møde med norske studerende arrangeret af Aarhus Universitet.
  • Klokken 12.30 – Ankomst Aarhus Rådhus, frokost i Rådhushallen.
  • Klokken 14.30 – Ankomst til Dokk1, deltagelse i den international litteraturfestival i Aarhus, LiteratureXchange. H.M. Dronning Sonja taler, og herefter overværes samtale mellem forfatterne Naja Marie Aidt (Danmark) og Linn Ullmann (Norge).
  • Klokken 18.00 – Reception på Kongeskibet Norge.
  • Klokken 22.00 – De to kongeskibe afsejler fra Aarhus Havn.

Læs mere om programmet her.

Del artikel

Andre læser også