Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dronningen fejres for millioner: Så dyr bliver folkefesten i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Det danske kongehus
Foto: Det danske kongehus

Fredag og lørdag bliver Hendes Majestæt Dronningen fejret på det fornemmeste i Smilets by.

Der er lagt op til to ekstremt festlige dage, hvor Dronningen turnerer byen rundt, og det har bestemt ikke været billigt at arrangere.

Det skriver Lokalavisen Aarhus.

Ifølge avisen arbejder Aarhus Kommune ud fra et budget på lige knap 3,5 mio. kr. for fejringen. Pengene kommer primært fra fonde, mens Aarhus Kommune selv bruger lidt over 1 mio. kr. på at fejre Dronningen.

Anledningen til besøget i Aarhus er, at Dronningen fejrer sit 50-års Regeringsjubilæum og for første gang lægger vejen forbi i forbindelse med et sommertogt.

Kæmpe folkefest i Mindeparken

Den helt store pengesluger er lørdagens kæmpestore folkefest i Mindeparken, der anslået kommer til at koste lidt over 2 mio. kr.

Her rundes Dronningens sommerbesøg af – bl.a. med optrædender fra en række kendte musikere.

Færøske Teitur – som bl.a. er kendt fra tv-programmet ‘Toppen af Poppen’ – samt de to lokale musikere Tina Dickow og Andrea Pellegrini giver sammen Dronningen og folkemængden en koncertoplevelse, der vil markere folkefestens afslutning.

Inden da kan du bl.a. glæde dig til at opleve et stort børnekor, der i samarbejde med Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra vil synge den nykomponerede ‘Solens Sang’ og en række andre for de fremmødte.

Mindeparken vil på dagen være opdelt i forskellige zoner, hvor Dronningen vil møde lysende talenter inden for gastronomi, sport, design og fashion, børnekultur samt håndværk.

Folkefesten er gratis at deltage i og begynder allerede kl. 12 og slutter kl. 17.

Du kan se hele programmet for Dronningens sommerbesøg i Aarhus her

Del artikel

Andre læser også