Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den vildeste oplevelse: Så let kan du kan du komme til naturperlen Preikestolen

Af Emil Kjær Jørgensen

Selvom Aarhus har en masse flotte udsigtspunkter, hvor man kan nyde synet af vores flotte by, så er der alligevel ét sted i Skandinaven, der slår os – med flere meter.

Højt hævet over den smukke Lysefjorden i Norge finder du Preikestolen, der netop har én af verdens absolut vildeste udsigtspunkter.

Du har formentlig allerede – med stor misundelse – set en masse flotte billeder fra det ikoniske sted. Tom Cruise hang også på lokationen i en af Mission Impossible-filmene.

Men nu er det slut med bare at drømme om en tur til Preikestolen.

Den vildeste oplevelse: Så let kan du kan du komme til naturperlen Preikestolen
Se trata de un saliente que se asoma sobre el Lysefjord (el fiordo de la Luz), con una caída vertical de 604 metros.

For nu har du en helt unik mulighed for at opleve den på egen hånd.

Fjord Line, der bl.a. sejler dagligt mellem Hirtshals og Stavanger, er nemlig klar med et helt særligt cruise, der sørger for at du får fyldt en masse point på oplevelseskontoen.

Fra kun 1170 kr. person kan du i løbet af sommeren komme med ombord på Preikestolen Cruise, hvor der er sørget for nærmest alt.

Færgen sejler fra Hirtshals på udvalgte tirsdage og lørdage i løbet af sommeren, hvorefter du er hjemme igen enten torsdag eller mandag morgen.

Selve turen på motorvejen fra Aarhus til Hirtshals tager lige under 2 timer og er ultralet.

En helt unik naturoplevelse i vente

Efter en hyggelig aften på færgen og en behagelig overnatning i egen kahyt, ankommer du til Risavika Havn tidligt næste morgen.

Herfra bliver du transporteret i bus til Preikestolen Parkering, hvor du nemt og trygt kan følge en afmærket vandrerute til det verdenskendte udflugtsmål.

Ruten til og fra Preikestolen er cirka 8 kilometer, og den er blevet udbedret flere gange de senere år, så turen op er blevet betydeligt bedre end tidligere.

Der findes badevand og rastepladser langs stien.

Den vildeste oplevelse: Så let kan du kan du komme til naturperlen Preikestolen

Undervejs på gåturen er der flere rastepladser, og du kan lade dig friste af steder med badevand, hvis du trænger til en forfriskende dukkert.

Efter små 4 kilometer ankommer du til et af vores naturs helt store vidundere, hvor du kan nyde en majestætisk udsigt fra Preikestolen.

Plateauet måler ca. 25 x 25 meter og der er hele 604 meter ned til Lysefjorden.

Men de store oplevelser stopper ikke der.

Den vildeste oplevelse: Så let kan du kan du komme til naturperlen Preikestolen
Athletic man pressing a handstand on top of the famous Preikestolen Pulpit Rock, Norway. Nikon D850. Converted from RAW.

Gå på opdagelse i smukke Stavanger

Klokken 14.00 bliver du afhentet af bus ved parkeringspladsen, og så er det tid til at opleve smukke Stavanger.

Selvom Stavanger er en mindre by, er den spækket med store og små oplevelser – uanset om du er til god mad, kultur eller flot natur.

Et af højdepunkterne er Gamle Stavanger, der er Europas bedst bevarede træhusbebyggelse med mere end 170 hvide huse. Andre oplagte oplevelser i den hyggelige by er en tur på Norsk Oliemuseum og et smut forbi Øvre Holmegata, eller “Farvegade”, som den kaldes i folkemunde.

Du kan også bare vælge at slå dig ned på en af de flotte restauranter eller caféer og nyde en lokal forfriskning eller to.

Klokken 18.00 bliver du ingen afhentet ved Domkirken i Stavanger, hvor efter turen går mod færgen. Klokken 20.00 er der afgang mod Hirtshals, hvor du igen kan nyde godt af skibets mange fristelser eller bare slappe af i din private kahyt.

Klokken 08.00 næste dag er du igen på dansk jord igen i Hirtshals.

Program for turen

Dag 1:

Kl. 20.00: Afrejse fra Hirtshals Terminal

Dag 2

Kl. 07.00: Afgang med bus fra Risavika Terminal (Stavanger)

09.00: Ankomst Preikestolen parkering.

Tid til på egen hånd at gå turen til og fra Preikestolen.

Kl. 14.00: Afgang med bus fra Preikestolen Parkering til Stavanger

Kl. 15.00: Ankomst til Stavanger. Afstigning ved Domkirken

Tid til på egen hånd at opleve Stavanger

Kl. 18.00: Afgang fra Domkirken i Stavanger til Risvika

Kl. 18.45: Ankomst til Risavika Terminal

Kl. 20.00: Afgang med skibet fra Risavika til Hirtshals

Dag 3:

Kl. 08.00: Ankomst Hirtshals

Mulige afrejsedatoer i 2022

Tirsdage: 17.05, 31.05, 07.06, 14.06, 09.08, 23.08, 06.09, 20.09

Lørdage: 07.05, 18.06, 20.08, 27.08

OBS: Denne tur egner sig ikke til gangbesværede, da den kræver, at man kan gå turen op og ned fra Preikestolen.

Prisen inkluderer: Overfart tur/retur mellem Hirtshals og Stavanger, 2 nætter i 2/4-sengs indvendig standardkahyt (samme kahyt ud og hjem), Bus fra terminalen til Preikestolen Parkering t/r.

 

Den vildeste oplevelse: Så let kan du kan du komme til naturperlen PreikestolenEn behagelig færgeoverfart med mange muligheder

Når du tager på cruise med Fjord Line er det eneste, skal du næsten kun tænke på at pakke en taske, og så ellers finde vej til Hirtshals, hvor færgen sejler klokken 20.00 tirsdag eller lørdag.

På Preikestolen Cruise sejler du enten med MS Bergenfjord eller MS Stavangerfjord. De moderne skibe blev søsat i 2013, og er noget helt særligt.

De er nemlig de første store cruisefærger i verden, som drives helt og holdent af miljøvenlig naturgas.

På færgerne kan du nyde lækker mad i både a la carte-restauranter eller i den store buffet-restaurant med noget for enhver smag.

På færgerne finder du også masser af underholdning for både store og små. Du kan nyde en kold drink i Fjord Lounge eller lidt sport i den store sportsbar.

Den vildeste oplevelse: Så let kan du kan du komme til naturperlen Preikestolen Den vildeste oplevelse: Så let kan du kan du komme til naturperlen Preikestolen

Ingen færgeoverfart uden Taxfree-shopping, og på Fjord Line’s færger er der afsat hele 500 kvadratmeter til formålet, som nok skal tilfredsstille selv den kræsne shoppers behov.

Du finder meget mere info om Preikestolen Cruise her.

Del artikel

Andre læser også