Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så skal der bades: Nu åbner Havnebadet på Aarhus Ø

Af Freja Dumont

Nu kan du snart igen snuppe en dukkert fra det lækre havnebassin på Aarhus Ø.

Den 1. juni åbner havnebadet nemlig for endnu en sæson, hvor man kan benytte sig af stedets 50 meter bassin, børnebassin med skrå bund, bassin til juniorer, springbassin og to saunaer. 

Helt frem til den 31. august vil livredderne holde øje med de badende alle dage fra kl. 10-18.

Prøv kræfter med livredning gratis

I havnebadet er der i år et ekstra livreddertårn, som er fyldt med sjovt og spændende udstyr som rescue boards, bjærgedukker og redningstorpedoer.

Her kan børn og voksne helt gratis låne udstyret for at prøve kræfter med livredning. 

Leg og Lær Livredningstårnene er mindre udgaver af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårne, som står på strandene og i havnebadene om sommeren.

Men i modsætning til de store livreddertårne er Leg og Lær Livredningstårnet ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod.

Det skal inspirere til at lege og udforske livredning, og alle badegæster er velkomne til f.eks. at prøve at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke. 

“Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre. Det er vigtige færdigheder, når vi bor i et land omgivet af vand, og ikke mindst når havnebade og andre badezoner i byerne giver mulighed for at hoppe i vandet, hvor man ikke kan bunde.

Derfor arbejder vi i TrygFonden for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning.

Vi håber, at livredderudstyret vil gøre det sjovt for alle at øve livredning, og at de forskellige øvelsesforslag, man kan finde ved tårnet, vil vække interesse og begejstring for livredningsdisciplinen,” siger René Højer, projektchef i TrygFonden i en pressemeddelelse.

Vigtigt at kunne livredning

I løbet af badesæsonen sidste år gennemførte TrygFondens kystlivreddere 49.028 indsatser, hvoraf de 28 aktioner involverede personer i livsfare.

Tallene viser, at det er vigtigt at lære at svømme og begå sig sikkert i vandet.

“Hvis du vil bade i havnebadet eller ved strandene i løbet af sommeren, bør du først og fremmest kunne svømme. Vælg også et sted, hvor der er livreddere, som kan træde til, hvis du skulle komme i vanskeligheder.

Selv den bedste svømmer kan komme i problemer, og derfor er det også en god idé altid at bade mindst to sammen, så man kan hjælpe og holde øje med hinanden,” siger René Højer.

De små livredningstårne står allerede i knap 60 svømmehaller rundt om i landet, så man hele året kan øve livredning. 

Få inspiration til lege og øvelser for at lære dit barn livredning her

Del artikel

Andre læser også