Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så stopper festen: Botanisk Have bliver hotspot

Af anders@sommersangdigital.dk

Flere episoder med alt for mange mennesker samlet om alt for høj musik får nu Østjyllands Politi til at oprette et såkaldt hotspot i Botanisk Have.

 

“Vi kan se, at Botanisk Have er et meget populært sted for de unge at samles, og vi forventer, at der kommer ekstra mange i løbet af weekenden. Derfor har vi valgt at udpege parken som et hotspot, og vi vil have ekstra patruljer de næste dage i og omkring Botanisk Have for at holde øje med udviklingen. Hvis vi kan se, at mange forsamler sig og udgør en smitterisiko, kan vi hurtigt indføre et opholdsforbud på stedet,” siger politidirektør Kirsten Dyrman.

 

Alt for høj musik

De seneste dage med godt vejr og fortsat corona-nedlukning af mange udskænkningssteder har tiltrukket mange mennesker til fester i det fri – ofte udstyret med en såkaldt sound box, der kan spille ekstremt høj musik til gene for beboere i området.

 

Det har da også kostet både advarsler, bødeforlæg og beslaglæggelser af musikanlæg.

 

“Tag nu hensyn”

“Vi har beslaglagt flere soundbokse og uddelt bøder til unge mennesker, der har skruet alt for højt op for musikken. Det fortsætter vi med, hvis det bliver nødvendigt. Tag nu hensyn til andre og hold lydstyrken nede,” siger Kirsten Dyrman.

 

Anmeldelser om høj musik strømmede ind til Østjyllands Politi igen mellem torsdag og fredag.

 

Soundbox beslaglagt

Torsdag modtog politiet anmeldelser om ca. 300 mennesker forsamlet i forskellige grupper og mindst tre soundbokse for fuld udblæsning. I to tilfælde lykkedes det at dæmpe larmen, men en tredje friluftsfest endte med et bødeforlæg og en beslaglæggelse af anlægget.

 

Botanisk Have som hotspot gælder fra fredag kl. 15. Under de gældende corona-restriktioner må højst 100 mennesker opholde sig samlet i én gruppe. Og politiet opfordrer til, at man dæmper musikken – og husker at fjerne sit affald.

 

Så stopper festen: Botanisk Have bliver hotspot

 

 

 

Del artikel

Andre læser også