Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan bliver du en god sælger

Af anders@sommersangdigital.dk

Dette er sponsoreret indhold

 

At være sælger, er en af de ældste professioner i verden. Vi mennesker har altid byttet ting med hinanden, solgt ting til hinanden og forsøgt at lave den bedst mulige handel for os selv. Sådan fungerer det stadig i dag, og overalt i verden bliver der solgt ting på kryds og tværs. Men hvordan bliver du en god sælger og hvilke tips og tricks kan hjælpe dig til, at få lavet en god handel? Først og fremmest er det vigtigt, at du som sælger fremstår velsoigneret og repræsentabel, således at du giver kunden et godt førstehåndsindtryk, som viser at du har styr på sagerne. Mangler du inspiration til ny skjorte eller lignende, kan du finde det hos Balderclothes. Ønsker du et par gode råd til, hvordan du bliver en bedre sælger, så læs med videre.

Lyt til kunden

For at være en god sælger er det vigtigt, at du lytter til kunden. Dette indebærer, at du prøver at forstå kundens eventuelle bekymringer, udfordringer, behov og ønsker. Du må derfor aldrig afbryde kunden – også selvom du tror, at du allerede har styr på hvad det er kunden gerne vil frem til og hvad vedkommende ønsker. Det vigtigste er altså, at du får skabt en rigtig god salgsrelation, hvilket skaber tillid mellem dig og kunden. At kunne opbygge tillid og skabe loyalitet, er en afgørende egenskab for dig som sælger. Når du først har skabt tillid til kunden og han eller hun ved at du er til at stole på, vil det blive meget nemmere for dig at sælge. En måde hvorpå at skabe tillid kan også være at bruge kundens fornavn, da dette virker mere personligt. Hvis du generelt bliver opfattet som en sælger der er til at stole på, vil dette også give dig et godt omdømme, som vil være gavnligt for dig i forbindelse med fremtidige salg. 

Kend branchen og dit produkt

Ingen du skal sælge en vare, er det vigtigt at du laver et grundigt baggrundstjek, så du ved hvilke tendenser der er på markedet og dermed at klædt bedst muligt på i forhold til at få solgt dit produkt. Her kan du for eksempel bruge sociale medier eller diverse nyhedskilder, så du kan sørge for, at sætte dig godt ind i branchen. Derudover er det selvfølgelig også yderst vigtigt, at du har fuldstændig styr på dit produkt, og ved om der er fejl og mangler. Hvis der er fejl og mangler er det vigtigt, at du oplyser kunden om disse, da der ellers kan opstå mistro. 

 

Vær empatisk

Som sælger skal du kunne finde ud af, at sætte dig i kundens sted og dermed fremstå som en empatisk sælger. Dette gør du blandt andet ved at lytte til kunden, samt ved at aflæse kundens kropssprog. Du skal ligeledes kunne være i stand til, at få kunden til at føle sig som midtpunkt, da dette giver et godt udgangspunkt for at få en optimal salgsrelation, som helt sikkert vil gavne dig som sælger.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også