Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan energioptimerer du din bolig i Smilets By

Af Annoncør

Den danske vinter er kold. Ikke kold som i polaregnene, men våd og kold som i … Danmark. Bor man i Aarhus, så mærker man dagligt at Danmark er omgivet af hav til alle sider. Det giver et klima som til tider er regnfuldt, og frosten bider sig sjældent rigtigt fast. Der er mange fordele ved at på tæt på havet. Havet er smukt og man kan sejle ud på det og opdage nye verdener. I Aarhus er havnen et af det skønneste områder. Også når det er koldt og fugtigt om vinteren.

Har man svært ved at holde varmen i sit hus i Aarhus, så kan energioptimering være en løsning. Ved at efterisolere og tætne sprækker og vinduer kan man lettere holde kulden ude, og samtidigt spare mange penge på varmebudgettet. Er der ikke ordentligt isoleret under gulvet og taget, så slipper der meget varme ud og meget kulde ind. Man fyrer for gråspurvene, som man siger, og selv sidder man med sweater på indenfor og småfryser. Det kan godt betale sig at optimere sin bolig.

Få fat i eksperterne

I Danmark har vi heldigvis masser af dygtige byggefolk og eksperter i isolering. Det er en god ide at få fat i dem og få den til at lave nogle beregninger, der kan vise hvor meget man kan spare ved at energioptimere huset. Der findes gode, pålidelige metoder at måle med, så man kan lave forholdsvis præcise beregninger af hvad der er at vinde ved at isolere og optimere boligen, så den bliver lunere at opholde sig i, og samtidigt billigere at bo i.

Morten Busk Byg er et byggefirma, som har en stor ekspertise i isolering af lofter og hulmure. Hvis man går ind på deres hjemmeside, kan man komme i kontakt med deres eksperter og bede dem komme forbi og lave beregninger og komme med tilbud på energioptimering af huset. Der kan være mange penge at spare, hvis man efterisolerer ordentligt. Og samtidigt slipper man for at sidde og fryse i sit eget hjem. Udover det, så vil ens ejendom naturligvis stige i værdi på boligmarkedet.

Læg et budget

Det er en god ide at kigge på det varmebudget man har i dag, og så sammenligne med hvad der skønnes at kunne spares ved en energioptimering. Ofte vil regnskabet vise at udgifterne til forbedringer kan tjenes hjem i løbet af få år. Udgifter til varme er dyre i disse år, og intet tyder på at priserne kommer til at falde i overskuelig fremtid. Så det giver god mening at gå sit hus igennem med en ekspert og finde frem til en løsning, der kan holde udgifterne til varme i kort snor.

Eksperterne ved hvordan man bedst muligt efterisolerer et ældre hus. Der er naturligvis ting, man skal være opmærksom på. Bliver huset for tæt, så kan man komme til at lukke fugten inde, og dermed danne grobund for flere forskellige svampearter, der kan ødelægge indeklimaet og husets konstruktion. Her kan eksperterne hjælpe med at komme med løsninger, hvor isoleringen også får plads til at ånde.

Del artikel

Andre læser også