ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du råd til at spise mere ude

#sponsoreret artikel

 

Hvis du bor i Aarhus, så ved du, at der er utallige muligheder for god og hurtig mad på en række af byens spisesteder. 

 

I de senere år er der kommet mere fokus på kvalitet og sund mad, og du synes måske ikke, at du får udnyttet alle de gode tilbud? Her kan du få inspiration til, hvordan du kan få prøvet mere af byens mad.

 

Sponsoreret indhold

Aarhus har som Danmarks næststørste by altid budt på et væld af spisemuligheder, og særligt i de seneste år er det gået stærkt på byens gastronomiske scene. 

 

Især åbningen af Aarhus Street Food har været med til, at mange iværksættere har øjnet muligheder for at tilbyde aarhusianerne gastronomi fra flere af verdens køkkener. 

 

Mange eksisterende spisesteder har de sidste år valgt at skrue op for kvaliteten af deres mad. Flere af byens madtilbud har fået national anerkendelse, og Kødstadens Burger Joint blev f.eks. i 2020 kåret til Danmarks bedste burger.

 

Selvom en burger er et populært valg som et hurtigt måltid, så behøver fastfood ikke nødvendigvis at være usundt. Især sunde ”bowls” er blevet særdeles populære som alternativ til fx den klassiske burger. 

 

Derudover har næsten enhver fastfoodbiks et vegetarisk alternativ, og en række af byens veganske og vegetariske caféer er særdeles populære.

 

Hurtig mad til de unge

Det er selvfølgelig ikke kun unge mennesker, som har brug for noget hurtigt mad på farten. Men det er ofte unge mennesker mellem 18-30 år, som er at finde på byens fastfoodsteder.

 

Mange af disse unge er studerende, og hvis du selv er studerende eller kan huske tiden, hvor du var, så ved du også, at man ikke altid har mulighed for at købe og spise det, man måske har mest lyst til. En stor del af unges budgetter går til husleje, og hvis man kommer til at spise lidt for meget ude i en periode, kan det betyde, at ens budget er i fare for at blive overskredet.

 

Det er en situation mange unge kender til, og det er ikke sjældent at nogle unge sidder sidst på måneden uden meget på kontoen. Kontrasten fra at spise på restaurant i starten af måneden, til havregrød sidst på måneden, betyder, at mange unge vælger at tage et lån. Nogle vælger at tage et overtræk på deres bankkonto, mens andre tager et kviklån. Et hurtigt lån kan være en redning sidst på måneden, så længe du ved, hvordan du skal betale lånet tilbage og er indstillet på, at du vil have færre penge til rådighed måneden efter.

 

En af grundene til at mange ender i gæld, når de tager et kviklån, er fordi de ikke helt har styr på, hvad et kviklån egentlig er. Er du også i tvivl, så kan du her læse om hvordan et kviklån fungerer.

 

Læg et budget og få råd til mere

Det kan lyde åbenlyst, og måske lidt kedeligt, men at lægge et budget kan give mange den struktur, der gør, at man får mere luft i sin økonomi.

 

Det kan godt være, at du ikke kommer lige så meget ud at spise i starten af måneden, men hvis du kontinuerligt sparer lidt penge i dit budget, vil du over tid få mere råderum til at finde dine nye yndlingsspisesteder – også sidst på måneden.

 

 

Del artikel