ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan får du styr på din have til sommeren

Af Redaktionen

Nu er sommeren godt på vej ind over det danske land, og det betyder, der er massere at lave udenfor. Dette gælder specielt for din have, som igennem efteråret og vinteren har stået for sig selv, og nu trænger til en kærlig hånd og noget opmærksomhed.

Annoncørbetalt indhold leveret af Engelbert-Strauss.dk

Havearbejde er dog ikke altid nemt eller glamourøst, og det kræver planlægning, materialer, og holdbart arbejdstøj. Så når du skal ud og plante, fælde og strukturere, så gør det i gode arbejdssko fra Engelbert Strauss og med en vision for din have. Hvordan du får styr på det, forklarer vi nærmere nedenfor.

Hvad skal der gøres i haven?

Alle folks haver og hus er essentielt forskellige og unikke på mange punkter. Nogle mennesker elsker træer, andre er mere til buske eller blomster. Når du skal gøre din have klar om sommeren, så overvej, hvad du vil beholde, eller hvad du vil af med.

Måske har du et træ, der skygger for meget for græsplænen, eller som taber mange blade om vinteren. Måske er det en god ide at fælde det, for at åbne mere op for luft og lys. Husk dog at have gode arbejdssko på, hvis du fælder træer eller skal løfte rundt på tunge ting. En brækket fod sætter en stopper for projektet ret hurtigt.

Er du ved at bygge hus?

Hvis du er ved at bygge et hus, så er det en god idé tidligt at overveje, hvordan din have eller en potentiel swimmingpool kan passe ind i billedet. Det er nemlig svært at rette et haveareal til, hvis huset allerede står færdigt.

Gør dig altid klart, hvad du vil have i din have, og hvor meget plads, det vil kræve. Hvis du vil have en swimmingpool og en masse træer, så kan det godt være, poolen skal være mindre, eller du skal have færre træer, for eksempel. Fordelen ved at lave en have fra bunden af i forbindelse med sit hus, er at man langt nemmere kan få den til at se ud, som man vil fra begyndelsen.

Hvilke træer giver bedst skygge til haven?

Sommersolen er varm og prikkende, og derfor er det en rigtig god ting, hvis ens have har skyggearealer, så man kan komme af med varmen. Det der skaber bedst skygge i en have, er selvfølgelig træer, men hvilke træer giver mest skygge?

Det skal typisk være træer med tætte blade eller grene. Egetræer er for eksempel rigtig gode, fordi de rager højt op i luften med en bred krone i modsætning til birketræer, for eksempel. Husk dog at være en god nabo, og sørg for dine træer ikke skygger for din nabos have uden tilladelse og godkendelse.

 

Del artikel

Andre læser også