Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan forenes din krop og psyke

Af anders@sommersangdigital.dk

Dette indhold er sponsoreretHar du spændinger i kroppen? Har du følt dig stresset eller ængstelig på det seneste? Eller har du brug for bare at komme helt ned og slappe af? Så er kropsterapi noget for dig! Kropsterapi er i virkeligheden den bedste restitution for både kroppen og hovedet, uanset om du bruger kropsterapien i forbindelse med sport eller som et pusterum i dagligdagen.

 


Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er en behandlingsform, der fokuserer på det hele menneske. Der fokuseres både på psykiske og fysiske problemstillinger, men i højere grad på sammenhængen mellem disse. Alt hvad vi oplever lagres nemlig i vores krop på forskellig vis. Hvis du har problemer med stress, angst, depression eller andre lignende vanskeligheder, så påvirker det din krop i form af eksempelvis spændinger. Derfor kan det være en god ide at få afspændt kroppen, så du kan give slip på dine problemer og blive helt afslappet.Kropsterapi er baseret på anerkendte teknikker. Massageteknikker, åndedrætsteknikker, akutyk, zonetryk og samtaleterapi er blot nogle af dem. Tilsammen udgør disse mange teknikker et effektivt hjælpemiddel til at få aflivet de forstyrrelser, der er i dit hoved og din krop. Fokus i kropsterapi er dog ikke kun at behandle symptomerne, men også at løse årsagerne dertil. Der arbejdes eksempelvis ud fra den tilgang, at årsagen til den emotionelle smerte ikke nødvendigvis sidder samme sted som den fysiske smerte.

 Hvordan foregår kropsterapi?

En session med en kropsterapeaut begynder altid med en indledende samtale, hvor du fortæller, hvilke fysiske eller psykiske problemstillinger, som du har. Herefter begynder selve behandlingen, hvor kropsterapeauten afspænder dine muskel- og senehæfter for at skabe en åbning af dit lymfesystem, der nemlig tillader kroppen at komme af med de ophobede affaldsstoffer. Dermed får du mere af kropsterapien. Derudover tager kropsterapeuten også udgangspunkt i din vejrtrækning for at komme dybere ned i dine spændinger. Sessionen afsluttes med en kortere samtale om eventuelle følelser og oplevelser, som er dukket op under behandlingen.Gennem blandt andet dybe og forløsende tryk får du med kropsterapi en mulighed for at mærke kroppen på en helt ny måde. Kropsterapi kan hjælpe dig med at genvinde dit fokus, hvis du har mistet overblikket. Kropsterapi styrker nemlig kroppen til at kunne restituere og dermed helbrede sig selv og forener krop og sind gennem et fokus på mennesket.

 

Health24 kan nemt danne dig et overblik over mulige kropsterapeauter ved selv at angive, hvor du søger kropsterapi henne. Herefter får du en lang liste over mulige kropsterapeuater i den givne by, i København, så du nemt se de kropsterapeauter, der er at vælge imellem. Derfra har du hurtig adgang til deres profiler og dermed finde det helt rigtige valg til dig.

 

Del artikel

Andre læser også