Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan du spare penge, hvis du har eksisterende lån

Af Annoncør

Har du lånt penge tidligere og sidder nu med et eller flere lån, som du betaler tilbage på hver måned? Så bør du overveje at samle dem hos én bank, da du potentielt kan spare rigtigt mange penge hver måned, som du kan bruge på nogle helt andre ting uden at du bliver gældfri langsommere.  

Faktisk er der ofte både mulighed for at spare OG blive hurtigere gældfri. Selvom det kan lyde for godt til at være sandt, så er der faktisk en ganske rationel forklaring, som du kan læse mere om herunder. 

Saml dine lån og spar penge på gælden

Et samlelån er en type lån, som gør det muligt for dig at samle flere af dine lån og kreditter i ét stort lån. Dette kan være en god måde at få et overblik over din økonomi på, da du så kun har én ydelse at betale hver måned. Desuden kan det også give dig mulighed for at få en bedre rente på dit lån, da du ofte vil have mulighed for at optage et større beløb end de mindre lån, som du har optaget tidligere. Nogle banker tilbyder desuden også rabatter på renterne, hvis du vælger et samlelån fremfor flere smalle lån. 

Det er billigere, fordi store lån har en lavere rente end små lån. Det vil derfor typisk være billigere at have ét lån med en restgæld på 50.000 kroner end fem små lån på 10.000 kroner, fordi renten er højere. Derudover betaler du også et administrationsgebyr for hvert lån, som derfor forsvinder ved at samle, da du kan nøjes med ét. 

Når renten bliver lavere og gebyrerne forsvinder skal du altså betale mindre hver måned for at have gæld, selvom du typisk ikke skal bruge længere tid på at blive gældfri. De ekstra penge vælger nogle at bruge til at afdrage ekstraordinært på gælden, som betyder, at du hurtigere kommer af med din gæld. 

Andre fordele ved samlelån

Du sparer ikke kun penge ved at have en lavere rente og færre gebyrer, men du får også et bedre overblik over, hvornår du er helt af med din gæld. Et samlelån kan også indfries før tid uden ekstra omkostninger, så er det en stor prioritet for dig at blive gældfri er et samlelån den mest optimale løsning på at komme hurtigere i mål. 

Desuden har du ofte mulighed for at ændre din afdragsperiode eller tilbagebetalingsperiode, så den passer bedst til ens økonomiske situation. Dette gør det nemmere for dig selv at planlægge din økonomi og dermed spare penge på den lange bane. 

Sammenlign samlelån fra forskellige banker

Nu er du klar over, hvorfor samlelån er en god løsning for dig med gæld. Men du kan gøre noget endnu smartere ved at sammenligne tilbud på samlelån fra forskellige banker. Priserne hos bankerne på samlelån er forskellige, så hvis du gerne vil have det billigste lån, skal du ud og indhente tilbud fra mere end én bank. 

Der findes forskellige løsninger på dette, hvor den smarteste er at bruge en sammenligningstjeneste, der gør sammenligninger af banker nem, hurtig og overskuelig. 

Danmarks største samling af banker, der tilbyder samlelån, er LendMe, og her kan du sammenligne lån og finde det bedste tilbud for dig. De har samarbejder med banker i hele Danmark, og derfor kan du også hurtigt og nemt få et overblik over, hvilke lånemuligheder du har. 

For at indhente tilbud på samlelån hos LendMe, skal du udfylde en kort ansøgning. Herefter vil modtage nogle tilbud fra bankerne, som du kan vælge imellem. Fortryder du, gør det ingenting – det er nemlig både gratis og uforpligtende.

Del artikel

Andre læser også