Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan kan linkbuilding hjælpe din århusianske virksomhed

Af Annoncør

Som virksomhedsejer kender du helt sikkert betydningen af en strategisk og veludført digital markedsføring. I dag er konventionel markedsføring sjældent nok til at promovere en virksomhed. I stedet er det også nødvendigt med en digital strategi.

Blandt andet stræber langt de fleste virksomheder efter en god placering på Google. Det kan SEO hjælpe dig med. Et vigtigt delelement i SEO, hvis ikke det vigtigste, er linkbuilding. Hvis du gerne vil vide mere om denne disciplin, kan du få en kort introduktion i det følgende. Derudover kan du også klikke på linket, hvor Alexander Leo-Hansen og Henrik Bondtofte taler linkbuilding.

Mere om linkbuilding

Som du formentlig allerede har luret, handler linkbuilding om links. Derfor er linkbuilding altså en aktiv handling, der til formål at skaffe links til din hjemmeside. Links er vigtige, fordi de hjælper dig til en bedre placering – og dermed større synlighed – på Google. Inden for linkbuilding findes der tre forskellige kategorier:

  • Ekstern linkbuilding
  • Intern linkbuilding
  • Udgående linkbuilding

Ekstern linkbuilding

Der er tale om ekstern linkbuilding, når du får andre hjemmesider til at lave et link til din hjemmeside. Ofte sker dette gennem en form for gæsteblogindlæg eller lignende. Når du får andre hjemmesider til at linke til din, er det særligt vigtigt med relevansen. Det skal være relevant med et link mellem de to hjemmesider. Ellers kan Googles algoritmer opfange irrelevansen og give en ringere placering.

Intern linkbuilding

Der er tale om intern linkbuilding, når du selv linker til andre undersider på din egen hjemmeside. Selvom det er din egen hjemmeside, er det stadig vigtigt med relevansen. Derfor skal linket kunne indgå naturligt i teksten. Det skal give mening for brugeren at klikke på linket, når vedkommende læser en given tekst. Hvis du eksempelvis sælger makeup, kan du måske skrive et blogindlæg om, hvordan man lægger den perfekte øjenmakeup til nytårsaften. Her er det relevant at linke til produkter, som du vil anbefale.

Udgående linkbuilding

Der er tale om udgående linkbuilding, når du linker fra den hjemmeside til en anden hjemmeside. Her er det også vigtigt, at hjemmesiderne er relevante for hinanden.

Linkbuilding i praksis

Når du gerne vil i gang med linkbuilding, findes der flere forskellige tilgange. Blandt andet kan det ske på følgende måder:

  • At du har en samarbejdspartner, som du får til at linke til din hjemmeside
  • At du selv kreerer et link til din hjemmeside
  • At du kontakter et SEO-bureau, der hjælper dig med at skaffe relevante links

Del artikel

Andre læser også