ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan planlægger du næste års have

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Vinter er en oplagt tid at planlægge, hvad der skal ske i haven næste år. Brug den kolde sæson på at lave en haveplan, så du er klar til at gå i gang med projekterne, så snart solen begynder at titte frem til foråret. Her får du en guide til, hvordan du laver din haveplan. 

Lav en tegning

Start med at lave en skitse over din have. Vil du for eksempel gerne have et rhododendronbed eller et område med smukke hortensiaer, så er surbundsjord nødvendigt, og det er vigtigt at få etableret et surbundsbed, så dine planter kommer til at trives. Køber du surbundsjord fra Havehandel.dk, får du en jord med den helt rette ph-værdi. Tegn de forskellige planter og afgrøders placering ind på din tegning, så du i god tid kan sørge for den helt rette jord de forskellige steder. Din tegning kan også hjælpe dig med at få styr på, hvor dit nye haveskur skal stå, eller hvor du skal have anlagt nye stier. 

Planlægning

Når du først har styr på din tegning, kan du begynde at planlægge, hvornår du skal tage fat på de forskellige projekter. Sæt dig ind i, hvornår det er bedst at sætte de forskellige planter, blomster og afgrøder i jorden, for det varierer meget. Skal du have anlagt en ny græsplæne, er det rette tidspunkt også afhængigt af, om du skal så græsset med frø eller lægge rullegræs. Det er det samme med hække, som også skal plantes på forskellige tidspunkter, afhængigt af hvad du vælger. Brug tegningen til at lave en oversigt over, hvornår de forskellige ting skal i jorden, så du kan få det bedst mulige resultat. Du kan med fordel også begynde at planlægge, hvornår du skal have etableret den nye terrasse eller bygget det nye skur.

Indkøb

Brug din oversigt til at få købt alle de ting, du skal bruge. Skal du have sået noget, så få købt frøene i god tid, så du har dem klar og kan få dem i jorden på det helt rette tidspunkt. Er du i god tid, giver det dig også mulighed for at kigge efter gode priser på indkøb af sten og andre materialer. Vær dog opmærksom på, at skal du have plantet en hæk eller andre buske, er det ikke en god idé at købe planterne i alt for god tid, for de skal typisk hurtigt i jorden efter indkøb.

Del artikel