ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan skaber du et flot og minimalistisk badeværelse

Af Annoncør

Sponsoreret af Unidrain:

Badeværelset er det nye sort, eller måske rettere det nye samtalekøkken. Efter i mange år at have været danskernes foretrukne boligprojekt, må køkkenet efterhånden se sig overhalet af badeværelset. Flere og flere har nemlig i de seneste år vendt deres opmærksomhed mod badeværelset som det rum der skal shines op i boligen.

Særligt lækre og minimalistiske badeværelser er i højsædet. Men hvordan får man så indrettet et sådant badeværelse? Er du blandt dem der måske tænker sådan og gerne vil vide lidt mere om hvordan du kommer i gang, så bør du følge med her, når vi giver dig 5 tips og tricks til hvordan du får et fedt og minimalistisk badeværelse.

Minimalistisk farvevalg

Et godt sted at starte når du skal designe et nyt badeværelse, særligt et minimalistisk et af slagsen, er ved at finde det rette farvevalg. Farver er ofte noget af det der kan løbe lidt løbsk og passer du ikke på, kan de hurtigt blive alt andet end minimalistiske. En måde at modvirke dette på, er ved at lave en farveskala på forhånd.

Dette går ud på at du udvælger 3-5 farver for hele badeværelset, og så holder du dig indenfor disse når det kommer til ting som maling, fliser, møbler og så videre. Når du skal have et minimalistisk badeværelse, bør du desuden holde dig til de lysere farver og gerne gråtoner.

Gode materialer

Et minimalistisk badeværelse skal selvfølgelig ikke have alt muligt nips og forskellig udsmykning og pynt. Dette giver ofte rene, pæne linjer, men du skal passe på med, at det ikke bliver for kedeligt. Et godt, minimalistisk badeværelse undgår dette, ved at lade materialerne være udsmykningen.

For at opnå dette, er det vigtigt at du vælger gode materialer. Flot træ, lækre fliser eller armatur i for eksempel børstet stål er blot nogle eksempler på alt det du kan vælge. Dette koster ofte mere end lignende ting i plastic og andre billige materialer, men det er nødvendigt at have, i hvert fald noget af det, hvis dit badeværelse skal spille.

Flot linjeafløb

En sans for detaljerne er god at have når du skal indrette badeværelse. Et eksempel på en detalje der virkelig kan løfte badeværelset op, er en anden type af gulvafløb end det klassiske, kvadratiske som vi finder i så mange badeværelser. Særligt linjeafløbet er et godt valg.

Grunden til at linjeafløbet er et godt valg skyldes i høj grad, at den kan hjælpe med at give flotte og rene linjer i rummet. Det lange slanke afløb kan desuden ligge langs væggen og dermed give god plads til flotte gulvfliser eller andet. Vælger du Unidrains design- og linjeafløb, der er et populært valg hos mange, så fås det desuden i forskellige materialer og farver og kan dermed skræddersys til ethvert badeværelse.

Gå med store spejle

Spejle er en vigtig del af ethvert badeværelse, men mange bruger dem ofte forkert. De tænker nemlig kun funktionelt på spejlene – du skal kunne se dig selv i spejlet – og tænker ikke på de store muligheder spejlene giver i forhold til indretning.

Store spejle er særligt gode på minimalistiske badeværelser, og helt specifikt på mindre badeværelser. Spejle der næsten fylder hele bredden af en væg for eksempel giver indtryk af et meget større badeværelse. Sørg også for at hænge det smart, så lækre indretningsdetaljer, for eksempel en flot lampe, går igen i spejlet.

Planter giver liv

En af de store udfordringer der kan være med et minimalistisk badeværelse, er at det hurtigt kan føles lidt livløst. De rene linjer, bare flader og enkle farver kan i værste fald virke lidt kliniske. Dette er der en ret nem løsning på, en løsning der som med et trylleslag kan fixe dette problem: planter.

Planter er supergode på et badeværelse. De giver liv og farver uden at det virker unaturligt. Skal du have et minimalistisk badeværelse, er det dog selvfølgelig vigtigt at du tænker minimalistisk med planterne. En enkelt mellemstor plante vil være perfekt til de fleste badeværelser. Husk bare at tjekke om den trives i et lidt fugtigt miljø.

Del artikel