Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere nye tiltag: Nu øger NorthSide sikkerheden

Af Jonathan Sten Drivsholm
Eskelunden. Foto: NorthSide
Eskelunden. Foto: NorthSide

Det var ikke alt, der fungerede optimalt, da NorthSide sidste år debuterede på den nye festivalplads i Eskelunden.

Busserne til og fra festivalen blev undervejs droppet, og de fleste husker nok især den kaotiske afslutning på finaleaftenen, hvor der opstod farlige flaskehalse, da tusindvis af festivalgængere forsøgte at forlade pladsen på samme tid.

Nu er der imidlertid lovende nyt fra NorthSide.

I en pressemeddelelse præsenterer festivalen en række tiltag, der skal skærpe sikkerheden og skabe en endnu bedre oplevelse for alle gæster på festivalen i år.

Fungerede ikke efter hensigten

NorthSide’s festivalchef erkender da også, at der opstod uforudsete udfordringer under sidste års debut i Eskelunden.

”Vi er enormt glade for vores nye festivalplads, og vi har fået meget ros for indretningen og oplevelsen af den. Vi har evalueret på sidste års udfordringer og må blankt erkende, at hverken adgangen til festivalen eller udgangen fra festivalen fungerede efter hensigten.

Derfor har vi igennem et intensivt samarbejde med Aarhus Kommune, Politi og Brandvæsen udarbejdet en række konkrete tiltag, der både skal øge sikkerheden og forbedre oplevelsen for alle vores gæster.

Med ovennævnte tiltag er det vores klare forventning, at publikum får en fantastisk festivaloplevelse uden problemer i 2023,” udtaler festivalchef for NorthSide, Brian Nielsen.

Her er de nye tiltag

Herunder får du overblik over de nye tiltag, som NorthSide i år indfører for at forbedre sikkerheden.

Åhavevej lukkes: NorthSide har indgået en vigtig aftale med Aarhus Kommune, Politi og Brandvæsen, som gør det muligt at lukke Åhavevej i timerne efter sidste koncert for på den måde at skabe et markant større udgangsområde for publikum. Åhavevej er en tilstødende hovedvej til Eskelunden, og den genåbnes, når publikumsmængden har passeret.

Mere personale ved ind- og udgange: NorthSide har også valgt at øge antallet af personale ved festivalens ind- og udgange og øge mængden af sikkerhedspersonale på pladsen. Den øgede bemanding skal mindske ventetiden, når festivalen åbner, samt skærpe de sikkerhedsmæssige forhold i forbindelse med udgang fra pladsen efter dagens sidste koncert.

Plads til 25.000 cykler: Gør man som NorthSide anbefaler og tager sin cykel til festivalen, er der flere gode nyheder. Der bliver i år skabt ni områder til cykelparkering med en samlet kapacitet på 25.000 cykler. Den tidligere kapacitet var på 15.000 cykler. Cykelparkeringspladserne bliver markeret med en unik tal- og farvekombination, så man nemt kan finde sin cykel igen efter en lang festivaldag. Samtidig står frivillige og sikkerhedspersonale klar til at vejlede gæster i området, både ved ankomst og afgang.

Taxier og shuttle-busser får dedikeret zone: Foretrækker man at blive kørt til og fra festivalen, har taxier og shuttle-busser i år fået en dedikeret zone til pick-up og drop-off omkring Tøndergade, blot 10 minutters gang fra pladsen. Formålet med zonen er først og fremmest at skabe mere sikkerhed for publikum og bedre struktur for trafikken, da den vil hjælpe til ensretning af trafikken ved pladsen.

Ny godkendelsesprocedure af pladsen: Nye love og nye offentlige godkendelsesprocedurer (BR18) forsinkede åbningen af festivalpladsen i 2022. Gennem produktiv dialog og velvilje fra Aarhus Kommune og Aarhus Brandvæsen er det i år muligt at implementere en ny godkendelsesprocedure af pladsen, og dermed forventer NorthSide ingen forsinkelser i forbindelse med åbning af pladsen i 2023.

Nye tiltag på NorthSide 2023, opsummeret:

  • Åhavevej lukkes ved dagens afslutning, indtil publikum er væk fra festivalpladsen.
  • Plads til 25.000 cykler og forbedrede forhold til cykelparkering.
  • Taxier og shuttle-busser får en dedikeret zone til pick-up og drop-off.
  • Ny godkendelsesprocedure af pladsen skal forhindre forsinkelser ved åbningen.
  • Mere dedikeret personale både ved ind- og udgang, samt på pladsen.

NorthSide finder i år sted fra 1. til 3. juni i Eskelunden.

Årets musikalske program er netop fuldendt. Få overblikket i artiklen her:

Del artikel

Andre læser også