Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan støtter du en teenager, der er lidt glad for gaming

Af Annoncør

Teenagealderen er en vigtig del af livet. For overgangen fra barn til voksen byder på nogle formative år. Det er derfor også en tid, hvor dit barn vil begynde at sætte spørgsmålstegn ved tingene. Måske begynder han eller hun også at bryde nogle regler og overskride nogle grænser. Det er altid en naturlig del af det at være teenager. Men hvad så hvis din teenager hellere holder sig indelukket foran en skærm? Hvordan sikrer du, at din teenager kommer ud i livet og får nogle af de vigtige erfaringer, de skal have sig i teenagealderen? Det får du nogle bud på her.

Send dem på en E sport efterskole

Gaming er en hobby, mange teenagere er glade for. Det kan måske virke asocialt for forældrene, men det er det ikke nødvendigvis. Derfor behøver din teenager heller ikke at undvære det fællesskab og de erfaringer, de skal have sig i tilværelsen, hvis de samtidig helst bruger tiden på at game.

Ved at sende din teenager på en E sport efterskole kan du give ham eller hende mulighed for at dyrke flere sider af sig selv. På den ene side er der gode muligheder for at dyrke den hobby, de er så glade for. På den anden side giver det dem også et fællesskab, nogle udfordringer og forhåbentlig gode erfaringer, som de kan trække på. På den måde kan din gamingglade teenager altså sagtens forsætte med at game og samtidig blive et dannet menneske. Der kan altså sagtens være positive sider af gamingen.

Sæt grænser, når det går for vidt

Selvom gaming altså kan have positive sider, så er der dog også en grund til, at du ligesom mange andre forældre kan have en bekymring. For det kan også tage overhånd for nogle unge.

Hvis du oplever, at din teenager gamer mere, end hvad han eller hun har godt af, så er du nødt til at sætte nogle grænser. Det kan være en hårfin balance. På den ene side bør du så vidt muligt ikke forhindre, at din teenager kan dyrke sin hobby. På den anden side kan du være nødt til at give dem klare begrænsninger for, hvor meget de bør og må spille.

For nogle kan det udvikle sig til en regulær afhængighed. I så fald er det bedste, du kan gøre for dit barn at opsøge professionel psykologhjælp.

Del artikel

Andre læser også