ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan tackler du bedst stressen der kan komme op til jul

Af Redaktionen

Det er ingen hemmelighed at julen kommer tættere og tættere på. Før vi får set os om, så er året ved at være omme. Julestress er noget de fleste af os kender til, da det er måneden hvor der skal købes samtlige gaver og familier samles. Stress er generelt ikke godt for os, og det er derfor vigtigt at vi er opmærksomme på det, så det ikke tager overhånd. Så, hvad kan du gøre for at gå mindre kaotiske og stressende måneder i møde?

Luft ud i dine omgivelser med en god diffuser

Det er på ingen måde usædvanligt at samtlige mennesker føler en form for stress over julen. Selvom vi er mange der er vilde med den hyggelige højtid, så kan vi ikke komme udenom, at det er en højtid der ofte er lig med travlhed, familiesammenkomster og stress. Nogle mennesker bliver mere pressede end andre, men uanset hvad, så er det vigtigt at vi passer på vores helbred. Stress gør aldrig godt for noget, og selvom det måske ikke føles som om at det er særlig slemt, så kan det hurtigt blive det, hvis ikke du er forsigtig. Du bør derfor begynde at spekulere på, hvad du kan gøre for at undgå dette. Hvad der afhjælper stress, er afhængigt fra person til person, men nogle gange kan det være en god idé at tage nogle dybe vejtrækninger, eventuelt overveje at anskaffe dig en diffuser fra https://volant.dk/collections/diffusere. Det kan være afstressende og giver en frisk atmosfære omkring dig, som kan være med til at hjælpe til at dæmpe stressen omkring dig.

Mærk efter hvordan din krop har det

Stress behøves ikke nødvendigvis at være relateret til en specifik begivenhed, såsom julen. Der kan være mange årsager til at vi kan føle os stressede enten på studiet, arbejdsmarkedet eller måske endda bare derhjemme. Det er vigtigt at vi tager affære, så det lige pludselig ikke blusser op og bliver rigtig slemt. Det er vigtigt at slappe af og undgå stress, men det er desværre bare ikke altid så nemt som det kan lyde. Første skridt er at erkende at du føler dig stresset. Dernæst kan du gøre små, gode ting for dig selv, som får dig til at føle dig godt tilpas. Det kan f.eks. være som at anskaffe en diffuser som rengør luften, en ansigtsmaske eller hvad med en omgang massage? Det er vigtigt at vi passer på os selv, for hvem skal ellers gøre det? Lyt efter din krop og find ud af hvad du har brug for.

Tag en tur på julemarked med hele familien og kom lidt ud

Der er mange ting som vi kan gøre, for at undgå at stresse mere end nødvendigt. Hvis du på forhånd ved, at du altid stresser op af julen, så er det allerede nu at du skal gøre dig nogle overvejelser om, hvordan du kan fjerne disse stressfaktorer. Det kan være at i år bliver året, hvor dig og familien tager en tur til et af de mange julemarkeder i Århus. Det kan være godt at komme ud af huset en gang imellem, og med nogle af disse skønne julemarkeder, hvem vil dog ikke have lyst til at opleve disse? Det er værd at give en chance, da det sørger for at der sker noget nyt, og dette kan måske sætte en dæmper på nogen potentielt stressfyldte juledage.

Del artikel

Andre læser også