Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Street Food: Populært østafrikansk madkoncept åbner på Aarhus Central Food Market

Af Jan L. Pedersen

Det østafrikanske madkoncept Saakin Sambuusa åbner på Aarhus Central Food Market. Det sker lørdag d. 19. oktober, og det bliver med gratis smagsprøver og 25% rabat på åbningsdagen.

 

Når Saakin Sambuusa ruller gitteret op til boden på Aarhus Central Food Market bliver det med nyfortolkninger af østafrikanske familieopskrifter på menuen:

”Vores oldemor Saakin lavede mad med masser af kærlighed og respekt for råvarerne. Det er hendes opskrifter og værdier – i en moderne fortolkning – som vi gerne vil dele med aarhusianerne. I mødet mellem det østafrikanske og nutidens moderne køkken opstår en unik smagsoplevelse – en helt særlig Saakin-smag, som vi er utroligt stolte over at kunne dele med jer,” fortæller Hamda Ibrahim, der, sammen med søskendeparret Roda Ahmed og Abdi Fatah Ahmed, står bag Saakin Sambuusa.

 

Vil udbrede det østafrikanske køkken

Hos Saakin Sambuusa kan gæsterne sætte tænderne sprøde, krydrede sambusaer:

”Mange kender den indiske samosa, men knap så mange kender den østafrikanske udgave. Det vil vi gerne lave om på, og vi håber, at vi kan være med til at sætte det østafrikanske køkken på Danmarkskortet”, fortæller Hamda Ibrahim.

Udover sambusaer er der også somaliske fladbrød, Kimis, på menuen. Alle retter laves med økologiske og sæsonaktuelle råvarer, og der vil være noget for både veganere, vegetarer og kødspisere.

Street Food: Populært østafrikansk madkoncept åbner på Aarhus Central Food Market

 

Åbner efter talrige opfordringer fra glade gæster

Saakin Sambuusa har med stor succes været på festivaler som Northside og SPACE samt afholdt velbesøgte workshops på Aarhus Central Food Market: ”Rigtig mange har besøgt vores pop up-boder og workshops og efterspurgt, hvor de mon kan finde vores hjemmelavede sambusaer til hverdag. Vi er utroligt glade for, at vi nu kan servere sambusaer for aarhusianerne hver eneste dag, og vi håber, at endnu flere vil gribe chancen for at stifte bekendtskab med den skønne østafrikanske specialitet”, fortæller Hamda Ibrahim.

 

Åbningsfest med gratis smagsprøver og 25% rabat

På åbningsdagen, lørdag den 19. oktober, holder Saakin Sambuusa åbningsfest med gratis smagsprøver og 25% på alle bodens retter fra kl. 14-17.

 

 

Del artikel

Andre læser også