Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sælg dit guld til en god pris

Af Anja Sindahl

Dette indhold er sponsoreret

Er du træt af at have guld liggende derhjemme, som du ikke bruger? Eller har du et arvestykke, som du ønsker at sælge? Hvad end det er, kan det være en god idé, til at få sat nogle penge på din bankbog. Men hvordan sælger man guld og får den bedste pris for det? Det kan du finde ud af her.

Sælg dit guld i stedet for at det samler støv i skuffen

Guld er et af de materialer, der altid har haft en høj værdi, og det er det også i dag. Derfor kan det være en god idé, at sælge sit guld, i stedet for at have det liggende. Her er 2 gode grunde til hvorfor:

  1. Guld har en høj værdi. Selv om prisen på guld kan variere, så er guld altid et af de materialer, der har en relativt høj værdi.
  2. Guld er let at sælge – da guld altid har haft en høj værdi, så er der også mange steder, der vil købe dit guld.

Du kan sælge dit guld hos Nordiskguld.dk og få den bedste pris for dit guld.

Sådan sælger du dit guld

Når du skal sælge dit guld, skal du først finde ud af, om det er rent guld eller forgyldt. Rent guld har en renhed på 24 karat (24K), mens forgyldt guld har en renhed på 18 karat (18K). Det betyder altså, at rent guld indeholder 24 dele rent guld og 0 dele andre metaller.

Forgyldt guld indeholder 18 dele rent guld og 6 dele andre metaller, typisk sølv eller kobber. Når du skal have vurderet dit guld, f.eks. hos Nordiskguld.dk, vil prisen blive sat ud fra renheden af dit guld samt vægt og størrelse.

3 tips til at få en god pris for dit guld

  1. Sørg for at have renset dit guld grundigt inden salget. Dette gøres typisk med en blanding af eddike og salt, som virker rengørende på overfladen af dit guld.
  2. Vurder om du skal sælge dine smykker eller andet guld som udgangspunkt i dens vægt eller dens karat (24-karatsguld er rent guld). Hvis du sælger ud fra vægten af dit guld, vil du typisk få en lavere pris per gram, end hvis du sælger ud fra karatvurderingen.
  3. Nogle gange kan det være en god idé at vente med at sælge sit guld til en bestemt tid på året. Dette skyldes blandt andet, at prisen på guld kan variere meget fra måned til måned eller fra år til år. Hvis man venter med at sælge sit guld til prisen er højere end normalt, kan man altså få mere for sit guld. Hvis du er i tvivl, så spørg evt. hos Nordiskguld.dk

Del artikel

Andre læser også