Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny forlystelse og tulipanjagt: Sæsonen i Tivoli Friheden er i fuld gang

Af Freja Dumont

Det er forår. Og lige så vist som træerne springer ud og blomsterne blomstrer på denne tid af året, er det også tiden, hvor Tivoli Friheden atter inviterer gæster ind efter en lang vinternedlukning.

MigogAarhus besøgte den 117 år gamle forlystelsespark en søndag eftermiddag i maj, hvor dagen stod på tulipanjagt rundt i parken, en hyggelig sejltur i svanebådene, dejlig middag på Skovpavillonen og lettere kvalme efter lidt for mange ture i forlystelser, der drejer rundt.

Med andre ord var det en helt perfekt søndag i Tivoli Friheden.

Ny forlystelse og tulipanjagt: Sæsonen i Tivoli Friheden er i fuld gang

Ingen tivolitur uden slushice og slik

Forlystelsesparken emmede af ro, da vi trådte ind, solen skinnede og der var blomster i flor til højre og til venstre.

I det fjerne hørtes hvin fra rutchebanerne, ”pling”-lyde fra spillemaskinerne, muzak fra karrusellerne og børnestemmer i ekstase over at være blevet sluppet fri i det kæmpestore legeland.

Ny forlystelse og tulipanjagt: Sæsonen i Tivoli Friheden er i fuld gang

Første stop på vores tivolitur var slikboden, så vi kunne lade op til dagens strabadser. Slushice og tivolistænger blev nydt i området omkring Friluftsscenen, hvor der blandt andet afholdes koncerter som Fed Fredag og andre events.

Madduften fra de omkringliggende restauranter spredte sig, men frokosten måtte vente lidt endnu. Maverne skulle nemlig ikke være for fyldte, når vi skulle prøve forlystelser som Cobraen, Hjertekig og den nyeste forlystelse i parken – Solstorm.

Løs gåden og vind to årskort

Lige nu blomstrer 100.000 farverige og frodige tulipaner smukt overalt i Friheden, og duften af de ny udsprungne blomster blandede sig med den velkendte tivoliduft af gammeldags isvafler, candyfloss og andre søde sager.

De smukke tulipaner i parken satte også rammerne for den tulipanjagt, vi begav os ud på. Med et skattekort i hånden kom vi rundt i alle hjørner af parken.

Ny forlystelse og tulipanjagt: Sæsonen i Tivoli Friheden er i fuld gang

Ved hver ”tulipan-post” besvarede vi et spørgsmål, så vi kunne løse gåden og dermed deltage i konkurrencen om to årskort til Friheden.

Det er muligt at gå på Tulipanjagt alle åbningsdage i maj måned. Ønsker man at deltage i konkurrencen, skal man dog senest aflevere sit skattekort med svaret på gåden den 30. maj inden kl. 19:00.

Fart, loops og rotation

Efter at have cyklet en hyggelig tur i ”svanebådene” på den lille sø, bevægede vi os ud af det rolige område, hvor stilhed blev erstattet af skrig og hvin.

I området med forlystelser som Tyfonen, Cobraen, Piraten, Hjertekig og Himmelrum var der tempo og fart.

Og vi skal da lige love for, at der blev skiftet gear herfra. Vi vovede os op i Cobraen, som eftersigende er én af Frihedens vildeste forlystelser – og det kan vi hermed bekræfte.

Ny forlystelse og tulipanjagt: Sæsonen i Tivoli Friheden er i fuld gang

Benene blev fejet væk under os og hjertet pumpede, da vi fløj 400 meter frit med benene med 70 km/t.

Vi skulle naturligvis også lige prøve den nyeste børneforlystelse i Friheden nemlig Solstorm. Her blev vi sendt i rotation omkring solen og i et ukontrollabelt spin omkring os selv, da solstormen ramte for fuld styrke.

Der er muligvis en grund til, at Solstormen er udråbt som en børneforlystelse. Børn har nemlig en højere tolerance, når det gælder ting, der drejer rundt. Er man +25 vurder vi, at det kræver en lille timeout efterfølgende.

Skøn middag med udsigt til søen

For lige at få ro på maven igen tog vi en velfortjent pause på Café Skovpavillionen, som serverer lækker traditionel cafémad med et anderledes præg.

Vi bestilte en caféburger, en pastaret med ravioli samt den saftige bøf med sommergrønt, rødvinssauce, brøndkarse, stegte kartofler og urte-majo, mens vi nød de hyggelige omgivelser med udsigt over søen, som skabte de perfekte rammer for en afslappet middag.

Ny forlystelse og tulipanjagt: Sæsonen i Tivoli Friheden er i fuld gang

Fyldt op med god mad og skønne indtryk, var vi på vej ud af parken – men vi blev lige lokket til at prøve lykken, da vi endte i spilleområdet, hvor du finder luftrifler, lykkehjul og bamsekraner.

Det blev hverken til kulørte bamser, kæmpe Marabou-plader eller kontante gevinster. Til gengæld havde vi en skøn dag i Tivoli Friheden, og det bliver bestemt ikke sidste besøg for vores vedkommende denne sæson.

Ny forlystelse og tulipanjagt: Sæsonen i Tivoli Friheden er i fuld gang

Se Tivoli Frihedens åbningstider her.

Del artikel

Andre læser også