Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sagen om de efterladte børn: Far formentlig identificeret

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Østjyllands Politi har nu formentlig identificeret faren til de to børn, der lørdag aften blev fundet på gaden i Aarhus.

 

Der er sandsynligvis tale om en 34-årig afghansk mand, som tidligere har opholdt sig i Danmark, indtil han efter en dom blev udvist.

 

”Vi ved ikke, hvor faren befinder sig, men formentlig er han i udlandet. Vi mangler desuden at få identificeret moren, mens vores formodning er, at hun heller ikke opholder sig i Danmark, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

 

Mand og kvinde overdraget til anden politikreds

Den 33-årige mand og den 25-årige kvinde, som Østjyllands Politi frihedsberøvede efter Udlændingeloven i forbindelse med sagen, er også blevet identificeret. Begge er afghanske statsborgere, og den 33-årige er formentlig børnenes onkel. Det er politiets vurdering, at hverken kvinden eller manden har begået noget strafbart i sagen.

 

Manden og kvinden opholdt sig på en adresse i Ølgod, da politiet søndag aften tog dem med til afhøring efter, at efterforskningen havde ledt dem til stedet. Den 33-årige mand har opholdstilladelse i Danmark. Kvinden opholdt sig ulovligt i landet, men har nu søgt asyl, og da Ølgod ligger i Syd- og Sønderjyllands politikreds, overdrages udlændingesagen nu til dem.

 

Sigtet for at efterlade børn

Den 54-årige kvinde, som blev anholdt i Aarhus søndag aften, har identificeret sig som børnenes farmor. Hun blev mandag løsladt af retten efter grundlovsforhøret. Hun er dog fortsat sigtet for at have efterladt de to børn i en hjælpeløs tilstand og efter vanrøgtsparagraffen, idét det er politiets vurdering, at hun efterlod børnene på gaden. Motivet er endnu uvist.  

 

”Vi fortsætter vores efterforskning for at finde frem til børnenes forældre og finde ud af præcist hvorfor og hvordan, de to børn blev efterladt på Park Allé i Aarhus. Der ligger fortsat et stor efterforskningsarbejde foran os, selvom vi vurderer, at vi har stykket det meste af hændelsesforløbet sammen, ” siger Michael Kjeldgaard.  

 

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, som helt konkret har set børnene blive efterladt i Aarhus lørdag aften.  

 

Det er fortsat Østjyllands Politi, som har pressekontakten i forhold til den samlede sag om de to børn.