ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sall Whisky Distillery: Syv gutters Syv Sind Gin kommer på Hantwerk, VinDanmark og KP5

Syv Sind Gin er en ginserie skabt af de syv gutter bag Sall Whisky Distillery. Destilleriet ligger i Sall – en kort køretur fra Aarhus. Den ene af de syv gutter er økologisk landmand, som dyrker en del af de ingredienser, der bruges i destilleriet. Eksempelvis skal al whiskyen fremstilles af eget korn, som dyrkes fem kilometer fra kobberkedlerne.  

 

Rift om flaskerne

Det crowdfundede destilleri åbnede den 24. november sidste år, hvor de syv destillatører samtidigt frigav sit første batch i serien Syv Sind Gin. I løbet af rekordtid blev de 500 flasker udsolgt, udelukkende solgt til dem, der dukkede op på destilleriets adresse i Sall.

 

Nu også i Aarhus – men kun på havnen

Det bliver nu endelig muligt at drikke Syv Sind Gin i Aarhus. Destilleriet har nemlig fundet de ideelle åndsfæller i holdet bag Hantwerk, VinDanmark og den snarligt nyåbnede restaurant, KP5. Med en meget begrænset kapacitet i destilleriets gin-kobberkedel er det vigtigt for de syv at vælge en samarbejdspartner, der går ligeså meget op i håndværket som destillatørerne fra Sall. Indsigten i dette håndværk og forståelsen for destilleriets kompromisløshed i ginforædlingen blev fundet hos holdet bag Hantwerk, KP5 og VinDanmark. Derfor vil trekløveret i Aarhus Ø eksklusivt servere Syv Sind Gin i området.

Sall Whisky Distillery: Syv gutters Syv Sind Gin kommer på Hantwerk, VinDanmark og KP5

Ægte og unikt håndværk

Syv Sind Gin er skabt ud fra DIY-filosofien, hvor alle processer håndteres i destilleriet. Råvarerne udvælges med største omhu. Alt er økologisk. Der destilleres ultra langsomt, og destilleringen foregår inhouse på en traditionel kobberkedel. Hver eneste flaske bliver silketrykt i hånden over en fintvævet ramme og derefter nummereret. Det gør den enkelte flaske unik og giver spændende variationer i silketrykket. Den første gin fra Syv Sind Gin hedder FØRSTE SIND og består af enebær, korianderfrø, angelikarod, frisk citronskal, kamille, kardemomme og havtorn.

Sall Whisky Distillery: Syv gutters Syv Sind Gin kommer på Hantwerk, VinDanmark og KP5

Humleland, der er øl-leverandør og er med i Hantwerk, har kreeret en tonic til Hantwerk. Et samarbejde om en tonic særligt udviklet til Syv Sind Gin ligger allerede og ulmer.

 

Som bonusinfo melder KP5 klar til åbning den 1. marts 2019. Lokalerne er færdige. Det samme med menukortet. Du kan se mere om maden her: 

Sall Whisky Distillery: Syv gutters Syv Sind Gin kommer på Hantwerk, VinDanmark og KP5

Se mere om de tre steder i Aarhus, hvor du kan købe Syv Sind Gin her: 

 

 

Del artikel