Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Salling fester: Nyt væksthus på toppen og rosé i kælderen

Købmand Ferdinand Salling havde næppe forestillet sig, at manufakturforretningen fra 1906 skulle blive til en af byens store shopping-attraktioner med tagterrasse, foredrag, koncerter og 35 specialafdelinger. Men sådan er det gået.

 

Salling har sat sig tungt på titlen som byens store shoppingmekka, ikke bare i kraft af Salling Fondenes gavmilde milliondonationer til kulturelle formål og byudvikling, men også ved at stable et utal af begivenheder på benene og således gøre stormagasinet til andet end et sted at handle mad, tøj, sko og kosmetik.

 

Væksthus åbnes med livemusik

Seneste skud var åbningen af den spektakulære tagterrasse Salling Rooftop, og nu tilføjes endnu en attraktion; Sallings nye væksthus på toppen af hjørneejendommen med en fantastisk udsigt over byen.

 

Væksthuset åbnes officielt på lørdag den 18. maj klokken 10-12 med gratis kaffe, croissanter og jazz. Saxofonisten Christian Vuust og kontrabassisten Jens Mikkel Madsen spiller cool og swingende musik fra jazzens storhedstid, imens kaffen brygges. Ud på eftermiddagen afløses de to af DJ Kasper Hollænder, der holder festen kørende frem til kl. 18.

 

Tagterrassen bliver i øvrigt flittigt brugt dette forår, også til bl.a. koncerter, foredrag og samtale-events med journalist Ulla Terkelsen, forfatter Jørgen Leth og entertainer Jacob Haugaard.

 

Det er gratis at deltage i et foredrag, men tilhørere opfordres til at komme i god tid på grund af det begrænsede antal pladser.

 

Rosé og bobler

Andre steder i huset foregår der også noget ud over det sædvanlige. I Salling Super i kælderen tilbyder man ikke alene daglige delikatesser fra slagteren, ostehandleren og vinafdelingen, men også events såsom en roséfestival torsdag den 23. maj kl. 15-18.

 

Entréen er omsat til et vinglas, der kan købes i Salling Super på dagen og koster 100 kr.; til gengæld kan man i ro og mag smage 30 forskellige rosévine og bobler, imens man kigger på dagens særlige tilbud i det eksklusive supermarked. Medlemmer af fordelsklubben Club Salling slipper med 75 kr.

 

Fakta om Salling

  • Ferdinand Salling åbnede sin manufakturhandel i Søndergade den 6. september 1906. Det blev i 1948 til Salling Stormagasin på den nuværende placering i Søndergade.
  • Ferdinand Sallings søn Herman Salling overtog forretningen i 1953. I 1964 åbnede Salling et stormagasin i Aalborg.
  • I 1960 åbnede Herman Salling den første Føtex i Guldsmedgade og kaldte datterselskabet Jysk Supermarked. Det blev senere til Dansk Supermarked i partnerskab med A.P. Møller – Mærsk, og Bilka og Netto blev føjet til forretningen i hhv. 1970 og 1981. I dag er hele kæden af supermarkeder tilbage i huset under navnet Salling Group.
  • Salling i Aarhus er ombygget og udvidet flere gange, senest i 2017 med en 2.000 kvadratmeter stor tagterrasse i to etager.
  • Hele koncernen ejes af Salling Fondene, der siden 2012 har uddelt over 1 milliard kroner til velgørende formål. Herman Sallings enke, Karin Salling, har plads i bestyrelserne for de to fonde.

 

Salling Aarhus 

Søndergade 27, 8000 Aarhus C
Tel. 87 78 60 00
www.salling.dk