Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Salling Fondene donerer 5 millioner kroner til Aarhus’ samtidsteater

Af anders@sommersangdigital.dk

Første etape i en større renoveringsproces af byens samtidsteater er nu kommet et skridt nærmere en realisering takket være en donation på 5. mio. kr. fra Salling Fondene. Opgradering af teknikken i Teatret Svalegangens Store Sal bliver første skridt i en større renoveringsplan af den kommunale bygning. 

 

Renovering af Teatret Svalegangen  

Tilbage i foråret 2013 gik der et sus i gennem det danske kulturliv. Salling Fondene, der er kendt for anselige donationer til store og nationale kulturinstitutioner, valgte at donere hele 22,7 mio. kr. til Teatret Svalegangen. Pengene skulle gå til udbygning af en ny scene beliggende på toppen af teatret. Den 30. januar 2015 åbnede teatret med stolthed dørene til Ny Sal – en scene som har været essentielt for den positive udvikling, som Teatret Svalegangen har gennemgået de seneste år med publikumsfremgang og en stærk position som en af Aarhus’ markante identitetsskabende kulturinstitutioner. 

 

Takket være Salling Fondene

Det succesfulde samarbejde med Salling Fondene får nu et nyt kapitel, da fonden har valgt at donere 5 mio. kr. til en større renovering af teatret. Teatrets direktør og kunstneriske chef, Per Smedegaard, udtaler ifm. donationen. ”Vi er enormt beærede over, at Karin Salling og Salling Fondene igen begunstiger os. De ser husets behov, men de ser i høj grad også teatrets potentialer og muligheden for at øge vores aktivitetsniveau. Med fremgang følger udvikling, og den kommunale bygning trænger til en kærlig hånd, hvis vi skal kunne fortsætte fremgangen og fastholde et højt kunstnerisk niveau. Takket være Salling Fondene kan vi nu kan tage det første spadestik i vores renoveringsplaner.” 

 

Opgradering i Store Sal 

Donationen kommer konkret til at gå til sceneteknik og en opgradering af træk i Store Sal. Ønsket er på sigt at renovere hele salen og etablere en fuldstændig multifunktionel sal med mulighed for at sætte scenen og publikum lige præcis der, hvor den enkelte forestillings udtryk skabes bedst. Samme ambitionsniveau er der også for den resterende ombygning af teatrets foyér og Lille Scene. 

 

”Scenekunsten skaber gode oplevelser for mange danskere, og Svalegangen har markeret sig med forestillinger, som både udfordrer og underholder. Det fortjener tidssvarende rammer, og derfor er vi glade for, at vi med donationen er med til at sikre moderne faciliteter på teatret, som vil være til glæde for publikum i mange år fremover”, fortæller Karin Salling, næstformand i Salling Fondene. Per Smedegaard afrunder: ”Denne donation er endnu et skulderklap til scenekunsten fra Salling Fondene”, afslutter Per Smedegaard. 

 

 

Del artikel

Andre læser også