ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Modeuge i Salling: Bæredygtighed i store mængder

Salling sætter bæredygtighed på programmet med en lang række events under fem dage med det mundrette navn Salling Future Friendly Fashion Week i næste uge.

 

Fra onsdag og resten af ugen har stormagasinet spækket programmet med såkaldte talks, workshops og pop-ups – det hele til gratis inspiration og for at gøre opmærksom på, hvordan vi producerer, køber og ejer produkter over en bred kam.

 

98 procent genbrug

Det gælder ikke mindst modetøj – og tøj i det hele taget. Onsdag og torsdag er det således Better World Fashion, der står for indslagene og præsenterer sine produkter. De er ganske vist nye og af høj kvalitet, men skabt af 98 procent genanvendte materialer.

 

Brugt skind, plasticflasker og metal bliver således til moderne skindjakker, tasker, forklæder, grillhandsker og accessories som ure og solbriller.

 

Kærlighed til naturen

Torsdag, fredag og lørdag står Casc8 for en decideret kærlighedserklæring til naturen. Bag de smukke ord står en opvisning i, hvordan Casc8 i samarbejde med en indisk NGO genanvender plastic til at producere tekstiler til unikke tasker – vel at mærke inden de store mængder kasseret plastic ender i havet.

 

Også Ellies and Ivy åbner en popup shop i Salling. Det sker torsdag og fredag, når de to stiftere af brandet, Pernille Hvam Pedersen og Ninna Rahbek Schou, præsenterer et udvalg af deres kerneprodukter inden for unikt tøj og accessories fremstillet af bl.a. genanvendte tekstiler fra Indien.

 

Fremtidens mode

Torsdag stiller talentfulde designstuderende op til en talk om fremtidens mode, og torsdag kl. 18 er der paneldebat på tagterrassen.

 

Fredag og lørdag bliver der plads til strømpevirksomheden Dear Denier, der producerer strømpebukser udelukkende af genanvendte materialer. Dear Denier får sine produkter fremstillet på italienske såkaldt zero waste-fabrikker, der kører på vedvarende energi og renser og genbruger alt spildevand. Talentprisen skal findes blandt dem her:

 

“Hende fra tv” om mode og fremtiden

Fredag kl. 16 giver stylecoach og konsulent Michèle Gabrielle tips og tricks til at sammensætte en bæredygtig garderobe, og kl. 17 er det livsstilseksperten Anne Glad – ja, det er hende fra tv og især “Kender du typen” – der taler om bæredygtig mode og kravene til de kommende generationers indstilling, hvis klodens ressourcer fortsat skal række.

 

Samme aften er der workshop om redesign på tagterrassen.

 

Fra spild til glæde

Lørdag gælder det bl.a. temaerne “Upcycling og genbrug” inklusive systue med Alissia Damkjær, “Fra tøjspild til garderobeglæde” inklusive chokerende fakta om tøjindustrien, og en talk med tøjaktivisten, foredragsholderen og rådgiveren Tanja Gotthardsen under overskriften “En how-to for tøjaktivister”.

 

Torsdag – søndag er der desuden opvisning af såkaldt upcycling, hvor designere i en arbejdende systue forvandler udgået tøj til nyt.

 

Stem på Årets Talent

Endelig kåres Årets Talent, hvor Salling og Salling Fondene hylder bæredygtig mode blandt både etablerede og upcoming brands og belønner vinderen med 25.000 kroner.

 

Årets talent vurderes i forhold til valg af materialer, arbejdsforhold, livscyklus, CO2-aftryk, certificeringer og design, der selvsagt skal være tidløst og dermed langtidsholdbart og bæredygtigt.

 

Alle kan afgive en stemme, og vinderen offentliggøres torsdag den 17. september kl. 17.30.

 

Det hele er gratis at overvære og foregår på den populære tagterrasse Salling Rooftop.

 

 

Salling Future Friendly Fashion Week

Salling Rooftop
Aarhus
16. – 20. september
https://www.sallingfuturefriendly.dk/
Stem på Årets Talent senest den 16. september – her:

 

 

Del artikel