Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Saray Kebab – en kulturel smeltedigel

Af Freja Dumont

Det kan være svært at finde en restaurant, der ikke holder sommerferie i juli måned. Vi endte denne gang i Hasle. Saray Kebab eller Saray Kebap var navnet. Lidt forvirrede, da begge stavemåder figurerer, men pyt nu med det. Det er jo maden, som betyder noget. Den tyrkiske restaurant mindede om en blanding af et cafeteria, en mellemøstlig restaurant eller en grillbar. Det er der ikke noget galt i. Duften af grill kom os i møde, da vi nærmede os restauranten.

Saray Kebap i Hasle

En multikulturelt restaurant

Der var mange mennesker, men også mange pladser i restauranten. Et populært sted for dem som ønsker hurtig og billig mad. Der var mange kulturer samlet i lokalet. Vi fik et bord midt i restauranten. Hurtigt. Servicen var i top. Der var meget personale til stede. De var vildt søde, og venlige tjenere drønede med lynets hast rundt i restauranten. De var utrolig opmærksomme.

Indretning hos Saray Kebap i Hasle

Tyrkisk, når det er bedst

Menuen kunne ses på det store skilt over disken. Men der var også menukort til bordene. Der var mange retter. I hjørnet stod en stor åben trækulsgrill i messing, eller noget der lignede. Den var kernen i restauranten. Det kunne både duftes og ses. Jeg elsker, når man laver mad over “rigtig” trækul, i stedet for den typiske gas og el.

 

Vi bestilte en tallerken med lammespyd til 90 kroner,  en med mixed grill til 125 kroner og en tyrkiske kebab til 40 kroner. Af drikkevarer var der et sparsomt udvalg. Ingen alkohol var at finde, så vi tog vand til. En tier for en flaske med en halv liter i. Ikke mange restauranter, serverer drikkevarer til den pris.

En kebab hos Saray Kebab i Hasle

Tilbehør er fast inventar

Efter fem minutter stod der humus og tzatziki med varmt fladbrød på bordet. De kom som tilbehør til hovedretterne. God stil. Kebaben kom hurtigt. En anstændig kebab. Kødet var særdeles sprødt, men på kanten til det tørre. Brødet var ikke hjemmebagt. Lidt mere smag i form af chili ville have løftet oplevelsen. De har deres egen krydderiblanding hos Saray. Hemmelig, fortalte tjeneren os.

Tilbehør hos Saray Kebab i Hasle

Trækulsgrillen kan smages

2 lammespyd med ris med tomatsauce, salat, stegt peberfrugt og stegt tomat var på tallerkenen. Salaten var frisk og med løg, tomater og bredbladet persille. Lammet var godt mørt og perfekt krydret. Smagen af grill var gennemtrængende, hvilket sendte tankerne hen til den perfekte grillaften. Helt igennem en god og velsmagende ret.

Lammespyd til 90 kr. hos Saray Kebab i Hasle

På tallerkenen med mixed grill var der spyd af lam, spyd af okse, kylling, kebab og tyrkisk bøf. Dertil var ligeledes ris med småkrydret tomatsauce, salat, grillede peberfrugt og tomat. Kødet var der ikke sparet på. Lammet var vinderen. Ufatteligt mørt.

Mixed grill hos Saray Kebab i Hasle

Billig mad og drikke

Priserne fejlede intet. Helt igennem fair. Du kan få dig et godt måltid mad inklusiv drikkevarer til under 100 kroner. Ja, faktisk kan du blive mæt for 50 kroner, hvis du vælger kebaben. Helt igennem fair.

Saray Kebap i Hasle-2

Vurdering

Saray Kebab har sin egen charme. Mange nationaliteter var samlet på et sted. Maden har god smag. Kødet var godt, det var friske råvarer og tilberedningen var tæt på perfekt. Priserne var svinebillige. Du bliver mæt af de store portioner. Møblementet er behageligt, uden af være prangende. Gode polstrede stole og solide borde. Tv og aircondition er også i restauranten. Betjeningen er opmærksom, og der er fart over dem. De får noget fra hånden. Helt igennem en ærlig restaurant, som er tro mod det, de laver. En af de store anbefalinger her.

 

Saray Kebab

Ryhavevej 8
8210 Hasle
Telefon: 86 88 00 88
Web: 

 

Åbningstider:
Mandag – fredag: 12.00 – 21.00
Lørdag og søndag: 13.00 – 21.00

 

Del artikel

Andre læser også