Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Scarlet Pleasure charmerede huerne af studenterne under aftensolen

Af Jonathan Sten Drivsholm

Forudsætningerne var på plads fredag aften i Tivoli Friheden.

Junivarmen havde nået sit hidtil højeste, der var godt fyldt op på pladsen og de mange studenter, der havde indfundet sig foran den nye scene, var feststemte og i godt humør – allerede inden koncerten gik i gang.

Det gjorde den på slaget 20.16, hvor Scarlet Pleasure indtog scenen i afslappet stil.

Københavner-trioen, der vel efterhånden kan rubriceres som en af landets største popsucceser, var varme fra start, og det skyldtes ikke bare vejret, men også at bandet kom lige fra Tinderbox-festivalen, hvor de havde startet en eftermiddagsfest under sommersolen.

Trio er i virkeligheden en underdrivelse, for bandet, der siden gennembruddet i 2014 har bestået af forsanger Emil Goll, bassist Alexander Malone og trommeslager Joachim Dencker, havde fået selskab af yderligere to guitarister på scenen i tivoli.

Anmeldelse: Scarlet Pleasure charmerede huerne af studenterne under aftensolen

Et friskt pust, der gav Scarlet Pleasure fornyet tyngde, hvilket allerede skinnede igennem på åbningsnummeret.

Kommer forrygende fra start

‘Better’ starter stille, men sikkert. Emil Goll bevæger sig hjemmevant rundt på scenen afslappet klædt i løstsiddende tøj, hue og med det, der ligner en flerfarvet perlekæde om halsen.

Men så – efter omkvædet skifter nummeret fuldstændig karakter.

Der er dømt energiudladning på scenen, hvor Goll hopper rundt med flakkende stroposkoblys som bagtæppe. Studenterne foran scenen hopper med, som var der ikke en ny dag med druk og eskapader i morgen.

Mod slutningen sørger Emil Goll for at få hele pladsen til at klappe i takt, så selv det grå guld på langsiden føler sig inkluderet.

Uden så meget som et kvæk fra scenen fader nummeret over i ‘Limbo’, og publikum er med fra første taktslag. Forrygende start.

Mister grebet

Efter en knap så mindeværdig version af det spritnye nummer ‘TO DIE FOR’, vender Scarlet Pleasure tilbage til det velkendte med ‘SOS’ fra 2020-albummet ‘Garden’, hvor bandets guitarister benytter lejligheden til at spille med musklerne.

Studenterne på de forreste rækker er helt med, og flere af dem kaster deres huer op på scenen i ren og skær begejstring.

“Ej, hvor er I varme,” lyder det fra Emil Goll på scenekanten, der smiler ved synet af de mange fremmødte i Tivoli Friheden.

Netop friheden fejrer bandet på det stille nummer ‘Flying’, inden pladsen bryder ud i fællessang til ‘Good Together’.

Scarlet Pleasure forsøger at skifte gear med ‘Push-ups’, som starter en triade af numre, hvor bandet mister grebet om publikum.

Kombinationen af nye sange og det lavere tempo får lige folk til at puste ud efter den højenergiske start.

Anmeldelse: Scarlet Pleasure charmerede huerne af studenterne under aftensolen

Hyldest til studenterne og lydkoks

Midtvejs stopper Emil Goll op og fortæller, at han er rørt over at se så mange studenter, der er gået glip af så meget med de seneste års nedlukninger.

Forsangeren indtager nu scenen alene med sin el-guitar og leverer et højdepunkt. ‘Reflection’ er skåret helt ind til benet, og Emil Golls stærke vokal skinner for alvor igennem.

Et par numre senere stjæler trommeslager Joachim Dencker mikrofonen og forsøger at gøre sin forsanger kunsten efter med ‘Out Of Touch’.

Det er et fedt indslag, men desværre bliver momentet ødelagt af et lydkoks, der overdøver trommeslagerens ellers overraskende stærke vokalpræstation.

Scarlet Pleasure genvinder dog hurtigt fatningen og publikum med et af deres absolut største hits – ‘Deja vu’. Det meste af tivoli synger med.

Slutter af med kæmpe hit

Mod slutningen vender bandet tilbage til det gode gamle og gennembrudshittet ‘Windy’.

Emil Goll har tidligere på aftenen udtrykt, hvor fantastisk det er at spille foran publikum igen, og spilleglæden stråler da også ud af Scarlet Pleasure, der har spillet sammen siden 8. klasse.

‘The Strip’ leveres ligeledes med stort overskud og virker næsten som et nostalgitrip. Man kniber sig i armen over, at det næsten er otte år siden, det nummer blev udgivet.

“Ku’ I tænke jer lidt mere?” spørger Emil Goll retorisk, og det ku’ de fremmødte i den grad.

Anmeldelse: Scarlet Pleasure charmerede huerne af studenterne under aftensolen

Så bandet giver dem et nyt skud energi med ’24/7′, der får studenterne på plænen til at hoppe mindst ligeså højt som i starten af koncerten.

Scarlet Pleasure siger tak for i aften, men selvfølgelig kan de ikke snyde folket for ‘What A Life’, der fik ny mening og blev allestedsnærværende efter Thomas Vinterbergs ‘Druk’ hittede i biograferne og sidenhen vandt en Oscar.

Det føles som en passende afslutning på en koncert, hvor kemien mellem Scarlet Pleasure og de hvide studenterhuer foran scenen har været dét gennemgående tema.

“Tak for en fantastisk energi. Aarhus, vi elsker jer for altid,” lød afskedsreplikken fra Emil Goll.

Vurdering

Scarlet Pleasure var charmerende og spillede med overskud i de knap fem kvarter, bandet var på scenen fredag aften i Tivoli Friheden.

Godt nok svipsede det med lyden en enkelt gang, og bandet mistede deres ellers stærke greb om publikum af et par omgange.

Men det ændrer ikke på helhedsindtrykket af en skøn sommerkoncert. Tilføjelsen af to nye guitarister klædte bandet, og kemien internt såvel som med de mange studenter på pladsen var svær ikke at falde for. 

Scarlet Pleasure’s solbeskinnede hits var på papiret den perfekte booking til en tæt på tropisk juniaften i tivoli. Og det levede de flot op til med deres hitparade af 21 numre.

⭐️⭐️⭐️⭐️

Vi kvitterer derfor med fire funklende stjerner. 

Del artikel

Andre læser også