Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se billederne: Populært surdejsbageri er flyttet i nye lokaler

Af Freja Dumont

Berta Bageri har i over to år langet surdejsbrød, snurrer og snegle over disken fra deres lille butik på Frederiks Allé 105.

Bagværket går bogstaveligt talt som varmt brød, og aarhusianerne valfarter til det økologiske surdejsbageri på Frederiksbjerg for at få deres daglige bolle med ost eller croissant.

I onsdags kunne Berta endelig slå dørene op til sine nye, større lokaler lidt længere nede ad gaden på Lundingsgade 1.

Se billederne: Populært surdejsbageri er flyttet i nye lokaler

“Vi er vokset ud af lokalerne på Frederiks Allé. Efterspørgslen på vores bagværk er heldigvis stor – både blandt beboerne på Frederiksbjerg men også hos vores mange engroskunder.

Så det er dejligt, at vi nu kan udfolde os på noget mere plads, og jeg kan give mine ansatte nogle bedre arbejdsforhold,” siger indehaver af Berta, René Vangkilde Hansen.

Følg med i processen fra dej til bagværk

Transparens er et nøgleord i det nye bageri – what you see is what you get.

Når du træder ind i det 165 kvm store lokale, kan du igennem store glasruder følge med i produceringen af surdejsboller og brød i den ene side af bageriet, mens der i den anden side er et stort produktionsområde, hvor Bertas mange kager og croissanter bliver til.

Se billederne: Populært surdejsbageri er flyttet i nye lokaler

Mellem de to stationer kan du afhente det, som det hele handler om: Bagværket.

Her kan du, som man kender det fra den tidligere butik, selv vælge brød og kager og komme det i poser.

Herefter udregner du selv prisen og betaler på Mobilepay uden det store tilsyn fra betjeningen.

Se billederne: Populært surdejsbageri er flyttet i nye lokaler
Se billederne: Populært surdejsbageri er flyttet i nye lokaler

Gode, økologiske råvarer

Hos Bertas bager de surdejsbrød og kager efter gamle traditioner, og de bruger dansk økologisk mel fra Kornby Mølle, som også er muligt at købe i butikken.

Råvarerne er nøje udvalgte og kommer fra mindre, danske, økologiske gårde og producenter.

Som noget nyt kan du få en frokostbaguette, som man kender det fra Paris. Helt simpel med ost, pølse og forskellige cremer af eksempelvis artiskok.

Se billederne: Populært surdejsbageri er flyttet i nye lokaler

“Vi vil gerne tilbyde en sandwich, som ikke behøver dressinger, salater og andet til at overdøve smagen.

Vores råvarer er nøje udvalgte og af høj kvalitet. Man skal derfor gerne kunne smage den vindblæste okse eller spegepølsen sammen med osten,” siger René Vangkilde Hansen.

Derudover kan du også få alt fra cappuccino til flat white og iskaffe og selvfølgelig en BMO med valgfri ost fra diskens spændende udvalg der bl.a. byder på den klassiske Vesterhavsost samt Le Gruyere D’Alpage, som er lavet på mælk fra køer, der græsser i alperne.

Som noget nyt finder du også kringle, grovbirkes og theboller på hylderne.

Læg selv vejen forbi det kompromisløse bageri på Lundingsgade 1 alle ugens dage fra klokken 06.30 til 15.

Del artikel

Andre læser også