Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan gør du: Se din forventede årsopgørelse nu

Af Jonathan Sten Drivsholm
PR-foto
PR-foto

Går du og venter spændt på dagen, hvor Skattestyrelsen officielt åbner op og lader dig tjekke årsopgørelsen?

Så må du væbne dig med tålmodighed, for det sker først mandag d. 13. marts.

Men faktisk er det allerede nu muligt at tjekke sin årsopgørelse – eller i hvert fald få et estimat af, hvordan den kommer til at se ud.

Appen Skatteguiden indeholder nemlig en funktion, der kan estimere resultatet på baggrund af dine skatteoplysninger og en række antagelser.

Gratis at tjekke allerede nu

Funktionen ‘Tidlig årsopgørelse’ kan bruges allerede nu, og det er gratis, når du har logget ind i appen ved hjælp af MitID.

Sidste år tjekkede 150.000 danskere et estimat af deres årsopgørelse på Skatteguiden, og i år forventer folkene bag appen, at tallet stiger til 250.000.

Det skriver Ritzau.

“Appen tager fat i noget, som vi har snakket om i årtier. At gøre det omkring skat og fradrag nemmere og mere transparent. Vi har fundet en måde at gøre det gennem teknologi,” siger direktør og stifter Nikolai Høgskilde til nyhedsbureauet.

Kan afvige fra officielt resultat

Det skal understreges endnu en gang, at resultatet i appen er et estimat, som kan afvige fra din officielle årsopgørelse.

Ifølge Skatteguiden rammer funktionen ‘Tidlig årsopgørelse’ 80% korrekt inden for 10 kroner og 93% korrekt inden for 1.000 kroner.

Appens algoritme tager udgangspunkt i dine skatteoplysninger i kombination med antagelser om eksempelvis din skattekommune og andre relevante parametre.

Ifølge Skattestyrelsen åbnes der officielt op for knap 4,8 millioner danskeres årsopgørelser mandag d. 13. marts.

Tidligere har årsopgørelsen kunnet tjekkes allerede fredagen inden, men det er uvist, om der bliver åbnet op så tidligt i år.

Når du har tjekket dit officielle resultat, må du vente yderligere en måned, før udbetalingen af overskydende skat starter – det sker fra 14. april.

Del artikel

Andre læser også