Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se traileren her: Kendt skuespiller vækker ‘Bamse’ til live i ny film

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Nimbus Film
Foto: Nimbus Film

Det nye feel good-drama ‘Bamse’, som er en hyldest til Flemming ‘Bamse’ Jørgensen, bliver vist i biografer landet over i sensommeren.

‘BAMSE’ får premiere 25. august og er samtidig udvalgt som åbningsfilm i Biografklub Danmarks program for sæsonen 2022/2023.

Hidtil er kun et enkelt billede af Anders W. Berthelsen i rollen som Flemming ‘Bamse’ Jørgensen sluppet ud, men nu er filmens trailer netop landet.

Se traileren her: Kendt skuespiller vækker 'Bamse' til live i ny film
Instruktør Henrik Ruben Genz, Anders W. Berthelsen, Johanne Louise Schmidt, Flemming Bamse Jørgensens datter Tine Duun og hustru Käte Jørgensen. Foto: Jens Juncker-Jensen // Nimbus Film

“Filmen fortæller den ukendte historie om manden bag de mange hits som ‘Vimmersvej’, ‘I en lille båd der gynger’ og ‘Hvorfor går Louise til bal’ og hans stræben efter anerkendelse og kærlighed.

Flemming bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret som barn, og hans adoptivfar ønsker brændende, at Flemming skal overtage familiens fabrik.

Til faderens skuffelse vælger Flemming dog musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv,” lyder det om filmen i en pressemeddelelse.

Se traileren til ‘Bamse’ her: 

Skuespiller som forvandlet

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, der har tidligere har stået bag danske film som ‘Frygtelig Lykkelig’ og ‘Erna i Krig’.

Øverst på rollisten ses Anders W. Berthelsen i hovedrollen som Flemming ‘Bamse’ Jørgensen, og det er ham, der pryder det første billede fra filmen, som blev offentliggjort i maj:

Se traileren her: Kendt skuespiller vækker 'Bamse' til live i ny film
Anders W. Berthelsen som Flemming ‘Bamse’ Jørgensen. Foto: Nimbus Film

Johanne Louise Schmidt (bedst kendt som Rose i Afdeling Q-filmene) spiller Flemmings kone Käte, ligesom Henrik Birch, Lars Ranthe og Signe Egholm Olsen også er at finde på rollelisten.

Flemming Bamse Jørgensen brød igennem i 1970’erne som forsanger og bassist i Bamses Venner Siden og nåede siden at sælge mere end 3,5 millioner plader, inden han døde af et hjertestop i sit hjem i Egå nytårsnat 2011 – 63 år gammel.

I oktober 2017 fik han en plads opkaldt efter sig på Aarhus Ø, og nu er der altså en film på vej til Aarhus’ helt egen Flemming ‘Bamse’ Jørgensen.

Hvad: ‘BAMSE’ får premiere
Hvor: Biografer landet over
Hvornår: Torsdag d. 25. august

Del artikel

Andre læser også