Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se kortet: Flere el-ladepladser på vej til Aarhus

Af Freja Dumont
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Så er der godt nyt til elbilisterne i Aarhus. Hele 138 nye ladepladser er på vej rundt om i kommunen. Det svarer til knap 40 pct. flere ladestandere med offentlig adgang, end tilfældet er i dag.

Flere lademuligheder skal bidrage til, at det bliver mere attraktivt at køre på el og dermed spare byen for en masse os og CO2.

”Vi vil gerne gøre livet lidt lettere for folk med elbil i Aarhus, så flere vælger det grønnere alternativ. Det kræver blandt andet, at vi stiller endnu flere lademuligheder til rådighed. Vi kigger løbende på, hvor behovet er størst, og i næste runde kommer der nye ladepladser i både Midtbyen, forstæderne og oplandet,” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

De nye ladestandere kommer 20 forskellige steder i Aarhus Kommune.

Se kortet: Flere el-ladepladser på vej til Aarhus

Udsigt til endnu flere

Ud af de 138 nye ladepladser bliver de 16 af dem såkaldte hurtigladere, som placeres de steder, hvor man typisk gør et kortere stop.

Her vil man kunne lade på en time mod de tre timer, man kan lade ved en almindelig ladestander.

”Vi etablerer hurtigladere bl.a. ved Egå Engsø, hvor mange gør et lille pitstop for at gå en tur. Det gælder også Bellevuehallerne og Frederiksbjerg Torv, hvor det også giver god mening at lade hurtigere, mens man har et ærinde.

Vi forventer, at der kommer flere udbud i Aarhus Kommune, så borgerne kan se frem til endnu flere ladestandere end dem, der på vej nu,” siger mobilitetsplanlægger Hannah C. Winge, Teknik og Miljø.

De nye ladestandere placeres på offentlige arealer og bliver tilgængelige for alle. Teknik og Miljø har netop sendt opgaven i udbud, som offentligheden kan se i løbet af nogle dage, og forventer, at man kan få glæde af dem til næste år.

Del artikel

Andre læser også