Gastronomisk stjerneteam på Royal – gæstevisit fra Barcelona
Den 20. april kommer en af de helt store kokke på den internationale scene til Aarhus. Det er stortalentet, Sebastian Mazzola, fra Barcelona, der sammen med sin kæreste, Sussie Villarico, besøger Aarhus. Det ambitiøse par arbejdede begge for Ferran og Albert Adriá (bedre kendt som brødrene bag den legendariske elBulli) på deres restauranter i Barcelona, som de løbende har åbnet efter lukningen af verdens bedste restaurant, elBulli i 2011. Sebastian Mazzola var igennem to år brødrenes ”creative director” og stod for at kreere nye retter og menuer for henholdsvis 41°, Tickets og Pakta i Barcelona.
Klar til udfordringer
Restaurant Royal rykker for tiden. Der er ingen tvivl om, at der er kommet godt gang i restauranten på byens ældste hotel, Hotel Royal. På flere niveauer. Især maden trækker roser og indgyder til respekt. Det har vist aldrig været bedre. Men udover det, så er filosofien at holde langt flere events og temaaftener. Det er de allerede godt i gang med på Royal. Dermed ikke sagt, at de ikke er glade og stolte af deres egen mad. For det er de. Men Royal inviterer gerne andre kokke ind i køkkenet, lader sig inspirere, og sammen skaber de andre og nye oplevelser for gæsterne. Aftenen med Sussie Villarico og Sebastian Mazzola er intet mindre end et scoop.
En aften i verdensligaen
Sussie Villarico og Sebastian Mazzola vil skabe en unik gourmetaften i international klasse. Det er de ligesom vant til. Sammen med Restaurant Royals køkkenchef, Jack Cramer, er opgaven at give gæsterne en oplevelse på et niveau, som vi ikke har set eller fået før i Aarhus. Sussie Villarico og Sebastian Mazzola mødte i øvrigt Jack Cramer, for første gang, sidste forår i Barcelona. Han var på en gastronomisk (inspirations)tur med en af sine tidligere kokkeelever.
Hjem til Aarhus
Selvom Barcelona er det sted, jeg kalder hjem nu, så vil Aarhus altid være helt speciel for mig. Det er her, jeg er født, er opvokset, og hvor min familie bor. Sebastian er vild med Danmark, Aarhus, og den nordiske gastronomi. Han boede og arbejdede jo, tilbage i 2010, et år i København. Så invitationen fra Jack Cramer var let at takke ja til for os begge, fortæller Sussie Villarico. Vi glæder os rigtig meget til at skabe en helt speciel aften for gæsterne på Restaurant Royal den 20. april sammen med Jack Cramer og hans team.
Sake – hvad skal vi med det?
Arrangementet hos Restaurant Royal kommer til at starte med en sake-smagning samt kort introduktion til sake, hvor jeg vil fortælle lidt om, hvad sake er samt, hvordan det fremstilles. Gæsterne kommer til at smage tre forskellige sake til smagningen. Herefter vil aftenen fortsætte med en syv retters menu med snacks og tilhørende sake- og vinmenu. Jack Cramer er ligesom os vild med det japanske køkken, så vi blev hurtigt enige om, at menuen til den 20. april skulle have præg heraf, fortæller Sussie Villarico. Det er vildt spændende at sætte sake sammen med forskellige typer mad. Mange tror, at sake kun kan serveres til japansk og asiatisk mad, så vores gæster bliver ofte meget overraskede, når vi serverer sake til sydeuropæisk mad.
Den 5. smag slår igennem her
Sake er den drik, der har det højeste indhold af umami (den 5. smag), og hvis man kombinerer sake med mad, som også indeholder umami, så er det muligt at skabe nogle helt fantastiske smagskombinationer. Trøfler, parmesan ost, spansk skinke og modne tomater er eksempler på produkter med et højt indhold af umami, og derfor går sake rigtig godt i spænd med disse smage. Det er dog stadig en udfordring at få fingre i sake af høj kvalitet uden for Japan, så derfor besluttede vi os sidste år for selv at importere sake til Spanien.
La Nave de Sake ved Placa Catalunya
I oktober åbnede vi her i Barcelona et kombineret test-køkken & sake-showroom, som hedder La Nave de Sake (på dansk vil det kunne oversættes til ”Sake lager”/pakhus). Det er et 200 kvadratmeter stort lokale beliggende i en gammel industriel bygning små 2 km fra den berømte Placa Catalunya.
To til tre gange om ugen åbner Sebastian Mazzola og Sussie Villarico op for middage, hvor man kan reservere plads ved vores 3 meter lange træbord placeret foran det åbne køkken. Der er i alt plads til 12 gæster ved bordet, og konceptet er, at vi altid serverer en menu bestående af 6-7 serveringer, som skifter hver anden måned. Indtil nu har vi serveret en japansk, en filippinsk og en italiensk inspireret menu. Alle menuer, uanset typen af mad, bliver serveret med en tilhørende sake menu, hvor gæsterne får mulighed for at smage et udvalg af nogle af de mange fantastiske sake, vi importerer til Spanien. Det er en unik og anderledes gastronomisk oplevelse, fordi La Nave de Sake ikke er en ”rigtig” restaurant men et privat lokale, hvor der kun er adgang med forudgående reservation, fortæller Sussie Villarico.
Blandt de 10 mest ”cool” steder i 2017
For et par måneder siden var vi så heldige at blive inkluderet i en artikel af det amerikanske magasin FORBES, hvor de nævner os blandt de 10 mest ”cool” steder at spise i 2017 sammen med restauranter fra bl.a. London, Mexico City, Kyoto og Lima.På grund af placeringen i FORBES er der nu gæster fra hele verden, som har læst om os, og som ønsker at reservere en plads til en af vores middage under deres ophold i Barcelona, afslutter Sussie Villarico.
Se menuen her:
Til menuen den 20. april på Restaurant Royal vil Sussie Villarico sætte sake til Sebastian Mazzolas retter, mens restaurantchefen på Restaurant Royal sætter vine til Jack Cramers retter.
Snacks & Sake
Tsuruume Yuzushu, Heiwa Shuzō, Wakayama
”Luftig umami” med yoghurt & caviar
Sebastian Mazzola
Confiteret blæksprutte med oliven og Mojo
Jack Cramer
Hummer chawanmushi
Sebastian Mazzola
Foie gras parfait med ørredrogn og papadums
Jack Cramer
Miso suppe med Gillardeau østers & melon
Jack Cramer
Menu
Kammusling med aburi & yuzu beurre blanc
Sebastian Mazzola
Sake: Kido Junmai Ginjo, Heiwa Shuzō, Wakayama
Søpindsvin – sort hummer
Jack Cramer
2015 Coudoulet de Beaucastel, Cotes du Rhone, Frankrig
Havtaske med selleri, dashi & sort hvidløg
Sebastian Mazzola
Sake: Daigo no Shizuku, Junmai Bodaimoto, Terada Honke, Chiba
“Ramen” med Wagyu & lakserogn
Jack Cramer
2014 Santenay “Cuvee S” David Moreau, Bourgogne, Frankrig
Braiseret gris med sennep-teriyaki, pak choi & orangeblomst
Sebastian Mazzola
Katori 90, Nama Genshu, Terada Honke, Chiba
“Matcha the” med grøn mango & sort sesam
Jack Cramer
2014 Chateau Rieussec “Carmes de Rieussec” Sauternes, Bordeaux, Frankrig
Jordbær-rødbede sorbet med hindbær & ”rosen dug”
Sebastian Mazzola
Sake: Suppai Umeshu, Heiwa Shuzō, Wakayama
Arrangementet starter med en sakesmagning fra klokken 17.00 til 18.00. Velkomst og snacks starter klokken 18.30. Prisen for hele aftenen inklusiv alt er 1.995 kroner, men så sparer du også flyveturen til Barcelona.
Du kan bestille bord hos Royal på telefon 25 77 19 99.
Der er begrænset pladser.
Hvis du er til mere information om Restaurant Royal, så se her:
Hvis du vil se mere information om Cooking in Motion, så tjek mere her: