Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

SeiSei Sushi – dyrt, alt for dyrt, men dejligt

Af Line Ingwar Karlsen

Dyrt, men dejligt er ordene. En ny sushibar har set dagens lys. Placeringen er velvalgt. Trøjborg er i underskud af sushi-steder. Vi bestilte takeaway, og som altid, fik vi leveret det. Det der med selv at hente takeaway bliver aldrig mig. Så kan man jo ligeså godt spise maden ude. Overordnet laver SeiSei Sushi god sushi. Den er på flere måder anderledes, ved at tilbyde varm sushi. Prisen hænger ikke sammen med mængde og kvalitet. Så der er lidt at arbejde med for folkene bag SeiSei Sushi.

Seisei Sushi på Trøjborg

Sushi til “kun” to personer

Fejl nummer et, vi ofte ser på Sushirestauranter, er, at de ikke har nogle forskellige og spændende menuer. Det gør, at vi gæster og kunder skal igennem et hav af japanske ord. Finde ud af hvad nigiri, maki, california special, sake I-O, temaki, kaburimaki, unagi kappa, futomaki, crunch rolls, hosomaki, temaki, gunkan, uramaki inside-out, sashimi, Sei Sei maki og så videre er. Forklaringen til, hvad man bestiller, er mangelfuld. Vi er i kategorien, gæt en ret. Hvilket også kan være spændende. Men det holder ikke i min bog. Der kræver det, at restauranterne fortæller klart, hvad vi som kunder bestiller.

 

Flere spændende menuer, ja tak!

Menuerne er lidt tamme, så du må vælge lidt selv. Det kan man sagtens, selv om det er lidt mere bøvlet, og især når man ikke kender en sushi-joint. Vi bestilte en november-menu med 32 stykker. Prisen var 349 kroner. Ud over det blev det til otte stykker Tekka Hosomaki til 45 kroner og otte stykker ebiten (kaburimaki) til 105 kroner.

Sushi for 520 kroner fra Seisei Sushi

Nigiri-tunen var for tør, men havde en god tykkelse. Smagen fejlede ikke noget. Nigiri laksen var et tyk. Det var en stor krabat. Den smagte dog godt og var mør som smør. Tigerrejerne var helt okay. De var svage i smagen, men det er de ofte. De to sidste var unagi, som betyder ål på dansk. Den var ristet, god fed og helt perfekt. De skal opleves.

Nigiri fra Seisei Sushi

Kaburimaki er toppede makiruller. Vi bestilte otte styk, og de var dagens vindere. For filan de smagte godt. Laks, avocado, tomat, philadelphia-ost, toppet med chili mayo og tigerrejer. Et rent pletskud, som sad lige i skabet. Vi ærgrede os over, at vi ikke havde bestilt flere af dem.

Sushi fra Seisei Sushi

Rullerne var gode. Meget skarpe i smagen. De var små, meget små i vores bog. Tilfredshed her, selvom prisen var noget pebret. Risene var der ros til. Ikke for smattede og heller ikke for tøre. Perfekt i min bog.

Lidt crispy stykker sushi fra Seisei Sushi

Underligt, at der ikke er flere menuer at vælge mellem. Så man bliver tvunget til at vide, hvad de enkelte typer sushi er, eller også må man satse. Menukortet er generelt alt for stort og kompliceret. Det tæller kun en vej, og det er nedad.

 

Pris i den høje ende af skalaen

Hvorfor sushi nogle steder skal koste så meget, ved jeg ikke. Umiddelbart er det jo ikke verdens dyreste råvarer, vi har med at gøre. Om der er nogen, der scorer kassen på det, ved jeg ikke. Jeg kan bare konstatere, at sushi nogle gange er alt for dyrt. Desværre ryger SeiSei Sushi i den kategori. Hvis prisen bliver tilpasset, så er SeiSei et godt bud på anstændig sushi.

 

Vores vurdering

Det er helt klart god og frisk sushi, vi har med at gøre her. For så vidt var kritikken af maden i småtingsafdelingen. Men til prisen, så er det altså for dyrt. 520 kroner for sushi til to personer, og hvor vi med nød og næppe blev mætte. Faktisk kunne vi begge sagtens have spist mere. Vi bestilte til tre personer, men der var knap nok til to almindelige voksne. Et gult kort er på sin plads. Hvis SeiSei Sushi skal have flere kunder, så må priserne tilpasses til det, man får at spise. Anderledes kan det ikke være. Lad os håbe, at de lytter lidt til vores kritik, da SeiSei Sushi smagsmæssigt klarer sig rigtig godt.

 

SeiSei Sushi

Tordenskjoldsgade 65
8200 Aarhus N
Telefon: 86124242
Mail: kontakt@seisei.dk
Web: 

 

Åbningstider
Søndag – torsdag fra 16.00 – 21.00
Fredag og lørdag fra 16.00 – 22.00

 

Del artikel

Andre læser også