Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Selvtægt gæster Aarhus: Slagkraftig krimi-komedie om asylbrande

Af anders@sommersangdigital.dk

Selvtægt er en sjov og uhyggeligt vedkommende fortælling om et Europa i flammer og om multikulturelle knuder, som også trækker tråde til Danmark. Instruktør Anna Malzer og dramatiker Aleksa Okanovic tog selv til Ljungby og gravede i sagen efter at Kånnas gamle skole brændte ned til grunden den 17. okt. 2015. Det var den 43. asylbrand i Sverige det år. 

 

 

Hvem tændte bålet?  

Den svensk-somaliske Säpoagent Mo er rejst til Småland og drømmer om at blive den første, der opklarer en af de mange asylbrande i landet. Men ingen har hørt eller set noget. Det eneste vidne er en hund, og den er ligesom svær at afhøre. Samtidig møder en nynazist og en muslimsk pige hinanden på byens internetcafe og opdager, at de spiller på samme Counter-Strike-hold. Og hvad fuck gør man så? En alkoholiseret kvinde maler billeder af asylbranden, som led i et terapiforløb, men en dag bliver hun kontaktet af en gallerist fra Berlin, som mener, det er stor kunst. 

 

For at komme dybere ned i sagen må Mo alliere sig med Marit, byens kommunalpolitiske blæksprutte, socialrådgiver og kognitive terapeut, men kan hun samle trådende i den tavse by? Skuespiller Marianne Søndergaard udtaler: ”SELVTÆGT siger både velkommen til nazisterne, de venstreorienterede, til husmødrene, de moderate og den kreative klasse. Alle kan føle sig mødt i forestillingen, for der er ikke nogen bestemt vi peger på. Men uanset hvilken overbevisning vi kommer fra, så er vi alle blot mennesker. Og alle mennesker kan begå selvtægt i yderste konsekvens.” 

 

Europa i flammer  

SELVTÆGT er en slagkraftig krimi-komedie om sammenstød mellem mennesker og deres idéer om den gode fremtid. Det er en sjov og uhyggeligt vedkommende fortælling om et Europa i flammer og om multikulturelle knuder, som også trækker tråde til Danmark. Instruktør Anna Malzer og dramatiker Aleksa Okanovic tog selv til Ljungby og gravede i sagen efter at Kånnas gamle skole brændte ned til grunden d. 17. okt. 2015. Det var den 43. asylbrand i Sverige det år.

 

FAKTA

MEDVIRKENDE: AMIRA JASMINA JENSEN, MOHAMED ALI OSMAN, EMIL PRENTER, MARIANNE SØNDERGAARD OG BETINA GROVE INSTRUKTION ANNA MALZER DRAMATIKER ALEKSA OKANOVIC SCENOGRAFI PETER SKENSVED, CALIGR DE GIRARDIER ALEXANDRE LYSDESIGN MIA JANDIE WILLET LYDDESIGN SØREN CASPERSEN SCENOGRAFI OG KOSTUMER MARIE BIRCH CO. ISCENESÆTTER KASPER DALSGAARD KOMPONIST KORSATS MATIAS VESTERGÅRD STØTTET AF STATENS KUNSTFONDS PROJEKTSTØTTEUDVALG FOR SCENEKUNST PRODUCERET AF TEATER MOMENTUM OG TEATRET ST. TV 

DATO 21. OKT – 2. NOV 2019

STED TEATRET SVALEGANGEN, ROSENKRANTZGADE 21, AARHUS C

SCENE NY SAL

VARIGHED CA. 70 MIN.

TID TIRS-FRE. KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRISER 195 KR.

INFO www.svalegangen.dk / TLF. 86 13 88 66

 

Del artikel

Andre læser også