ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sevags gør det godt – en græker på kanten af Aarhus

Af Freja Dumont

Godt gemt i Egå, eller nærmere betegnet i Kystcentret, ligger en lille græsk restaurant. Sevags er navnet. Den gør ikke meget væsen ud af sig. Men der er ofte kø udenfor. Tankevækkende på de kanter, da vejen ikke ligefrem går forbi. Velkomsten er yderst venlig. Ikke noget man ser hver dag. Den opmærksomme vært, Sevag, holder øje med alle, der kommer ind. Der bliver hilst og smilet.

Sevags

Et menukort af de store

Der var pænt med folk ved bordene. Vi tog plads ved vinduet. Menukortet var imponerende. Der var meget at vælge mellem. 19 forretter, græske grillretter, ovnretter, pita og pasta. Sidstnævnte mest for børnenes skyld og dessert, da pasta ikke har noget med græsk mad at gøre. Derudover var der menuer. Vi besluttede os for Sevags meze tilbud til 285 kroner for den store omgang. En rejse gennem menukortet kaldte de det.

meze-hos-sevags-graekeren-i-egaa

Græsk friteret 

Den ene tallerken efter den anden kom ind. Flot og meget indbydende, så det ud. Vi startede med den maritime del serveret på et fad med grønt i bunden. Stegte blæksprutter med citron, grillede tigerrejer på spyd med Sevags citronmarinade og krydderier samt indbagte rejer med citron. Her var tale om en god tilberedning. Meget lig den man får i Grækenland.

meze-hos-sevags

Det græske tilbehør

Tzatziki, græsk salat og hummus hører sig til, når menuen er græsk. Tzatzikien havde god konsistens. Hvidløget overtog ikke smagen.  Perfekt lavet. Sjældent har jeg været så glad for denne græske specialitet. Hummusen var fin, og den græske salat med feta og oliven var, som sådan en skal være og med friske råvarer. Af varmt tilbehør var der græske kartofler vendt i olivenolie, fritter og pitabrød. Igen meget lig en ferie i Grækenland.

opstarten-hos-sevags

Flot kød og ost

Loukaniko – grillet landpølse med citron, krydret med paprika og cayennepeber, souvlaki og grillet halloumi med valnødder og honning bestod den næste tallerken af. Osten havde ikke meget smag i, men passede godt sammen med landpølsens krydrede smag. Souvlakien var stegt perfekt. Let rosa og saftig.

lidt-koed-og-ost-hos-sevags

Lammet var i en klasse for sig. Krydret, mørt og saftigt. Noget af det bedste jeg har smagt længe. Sådan skal det gøres!

lidt-lam-hos-sevags-graekeren-i-egaa

Vegetarretten

Vi havde byttet noget af kødet ud med en vegetartallerken. Hvem sagde, at vegetarmad ikke smager godt? Det var fantastisk godt. Courgetter, løg og tre slags oste, Feta, Edam og Gouda, var samlet til en slags bolle. Velsmagende og cremet.

vegetarretten-hos-sevags

Værtskab med stort V

Der er ingen tvivl om, af grækeren i Egå har fået sat græsk mad på bykortet. Folk kommer gladeligt inde fra centrum for at få et måltid mad. Grækeren er en personlighed – og en af de store. Uanset om man kan udtale hans navn eller ej, kender han de fleste gæster. Han er der altid. Den joviale og gavmilde græker er om nogen indbegrebet af en rigtig vært, som går op i sin restaurant med liv og sjæl. Mere af det, tak.

lam-og-graeske-kartofler-hos-sevags

Vores mening

Det, der faldt os i øjnene på Sevags, var nærværet. Det ser vi ikke så ofte på andre restauranter. Her har vi at gøre med en ejer, der ved, hvordan man behandler gæsterne. Alle følte sig set og forlod restauranten med en god oplevelse. Maden var flot anrettet, og det hele var frisklavet. Generelt var der smag i maden, og det var omhyggeligt tilberedt. Kødet skal fremhæves. Saftigt og mørt. Pladsen var lidt trang, og der var livlig trafik med gæster, der hentede takeaway, men det er også en del af charmen. Vi forlod restauranten mætte og i et skønt humør. Grækeren gør det godt, og får hermed en stor anbefaling herfra.

 

Sevags

Kystcentret
Skæring Strandvej 3
8250 Egå
Telefon: +45 86 17 62 22

Website:

Del artikel