Kendte restauratører står bag: Har åbnet steakhouse midt i Aarhus
Du kender måske allerede Restaurant Kalas på Jægergårdsgade.
Her har stedets tre ejere, Joachim, Rasmus og Gustav, kæmpestor succes med at servere danske klassikere som stegt flæsk og tarteletter for deres mange gæster.
Nu har trioen i midlertid kastet sig ud i et helt nyt eventyr lidt længere nede ad gaden på Jægergårdsgade 6.
De har nemlig åbnet Sides. Et steakhouse hvor kødelskere kan nyde udsøgte udskæringer af argentinsk, kornfodret Angus-kvæg med nøje udvalgt tilbehør til – eller ‘sides’ om man vil.
Udover lækre bøffer kan du også få laks, lyngrillet tun og velfærdskylling.
“Vi ser Sides som en moderne steakhouse, hvor både stemning og madoplevelser er uformelle og afslappede. Her kan gæsterne nyde en hyggelig aften i en atmosfære, der oser af nærvær.
Vi syntes, at der manglede et sted på Frederiksbjerg, hvor du kan få en god bøf. Kød kan være en svær størrelse, men vi har taget udfordringen op, og vi er sikre på, at vi kan levere en madoplevelse i topklasse med service i øjenhøjde.
Vi vil gerne lege lidt med maden, og det gør vi med vores sides. Mens kød kan være svært at nyfortolke, giver sides-retterne os mulighed for at skeje lidt ud og tilføje spændende ingredienser.
I fremtiden vil vi gerne prøve endnu flere ting af, men vi starter med et begrænset menukort,” siger Joachim Nielsen.
Sides med et twist
Vi har været på besøg hos den nyåbnede restaurant, og vi havde høje forventninger med tanke på det niveau, som Kalas lægger for dagen.
På menuen finder du et småt men godt udvalg af steaks. Alle af 100% rent Angus-kød, som er hormon- og antibiotikafrit.
Og hands down – kødet levede i den grad op til vores forventninger.
Det var tydeligt at smage, at vi fik serveret en Ribeye steak af høj kvalitet, som var tilberedt helt perfekt – saftig og med god smag af grill.
Sides lægger ikke skjul på, at de små retter spiller en stor rolle.
Menuen byder derfor også på et bredt udvalg af lækre og kreative tilbehørsretter, som er udviklet og finpudset af stedets erfarne kokke – herunder medejer og kok Rasmus Nielsen, som også står i køkkenet hos Kalas.
Her finder du alt fra (virkelig) sprøde fritter med timian og parmesan til klassisk mac and cheese med et twist af trøffel.
Vi var især helt oppe og ringe over den sprøde marinererede agurkesalat med cremet hvidost og sesam. En lækker side, som gjorde sig rigtig godt til de lidt tungere retter.
Vi bliver også nødt til at nævne de hvidløgsristede svampe, som var sprøde og havde en rimelig smag af hvidløg, uden det blev dominerende.
Prisen er også til at betale, og med tre valgfrie sides for kun 99 kr. er det oplagt at dele og smage lidt forskelligt.
Gennemført hele vejen igennem
Vi skulle også prøve Sides’ spændende forretter, som klart er værd at nævne.
Vi gik med carpaccioen af tyndskåret okseinderlår og trøffelmayo, som virkelig var en delikat start på middagen. Også laksetartaren imponerede med sin friske smag, sprøde kapers og syltede løg.
Rejecocktailen var en mindre overraskelse. Vi kender alle klassikeren, men her fik vi stedets eget take på retten, som var en sprød salat med friske håndpillede rejer og dressing serveret i en generøs portion.
Og så kan du jo med fordel runde aftenen af med manér og bestille stedets desserter: Créme Brulée, brownie med is, hvid chokolademousse og Sundae-is.
Vi var især helt vilde med brownien, der havde en rig og intens chokoladesmag. Konsistensen var perfekt – sprød og let knasende på toppen, og blød og fudgy indeni. Mums!
Ligesom på Kalas mærker man, at folkene bag gør sig umage – både når det kommer til indretning, service og vigtigst af alt – maden.
Det er tydeligt, at der er kælet for hver eneste detalje, lige fra de nøje udvalgte stykker kød til det velafstemte tilbehør.
Så hvis du elsker en god steak med de perfekte sides til, skal du skynde dig at sætte kursen mod Jægergårdsgade 6.
Du kan booke bord og læse mere her.