ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vinterferie i Aarhus: Sjove aktiviteter med AstroTakeaway

Af Freja Dumont
10-årge Magnus ventede spændt på at modtage sin AstroTakeaway leveret af to astrobude i rumbus fra Science Museerne i Aarhus
10-årge Magnus ventede spændt på at modtage sin AstroTakeaway leveret af to astrobude i rumbus fra Science Museerne i Aarhus

Vinterferien plejer at være årets mest populære begivenhed på Steno Museet. Ofte er omdrejningspunktet astronomi – lige fra rumrejser og exoplaneter til Mars og Månen.

Emner som altid vækker genklang hos både små og store besøgende.

Men grundet COVID-19 må museet, ligesom stort set alt andet, holde lukket.

Derfor har de hos Steno Museet tænkt i nye baner. Og det er endt ud i, at museumsaktiviteterne og astronomiformidlingen i vinterferien er omlagt til en fysisk og en digital del, der kan foregå derhjemme og udenfor under stjernehimlen.

Alternativer til besøg på Steno Museet

I vinterferien ruller astronautbude i rumdragter ud til de private hjem med rumbus og AstroTakeaway – og allerede nu er hundredevis af takeaway-pakker med forskellige astronomi-aktiviteter, fribilletter og overraskelser blevet bestilt.

Derudover er vil der hver dag i vinterferien være mini-webinarer (StjerneSnack) om forskellige astronomi-emner.

Hundredevis af familier har allerede benyttet sig af muligheden, siden museet åbnede for bestilling i torsdags.

De første 50 i Aarhus og omegn, der får leveret deres takeaway med rumbus og to astronautbude, er fundet.

Vinterferie i Aarhus: Sjove aktiviteter med AstroTakeaway
Anna (15), Rebecca (16) og Olivia (10) synes deres AstroTakeaway så meget spændende ud. “Jeg synes, at det ser fedt ud, og jeg lærer noget, mens jeg er herhjemme,” sagde Rebecca.

Hvordan foregår det?

Gå ind på stenomuseet.dk og klik ind på vinterferien. Her kan du bestille din AstroTakeaway, som indeholder spændende astro-aktiviteter til hele vinterferien og fremover. En pakke koster 175 kr. (værdi 450 kr.)

Du kan vælge pick-and-collect eller at få tilsendt din AstroTakeaway.

AstroTakeaway kan afhentes som pick-and-collect på Steno Museet fra mandag 8. februar til mandag 15. februar i tidsrummet kl. 12-17  (også weekend).

Astro-bude i rumdragt vil udlevere takeaway fra foyeren efter de aktuelle corona-retningslinjer. Her vil rumbussen også være parkeret, når den ikke er ude at køre med takeaway.

På Steno Museets Facebook-side vil du fra fredag 5. februar kunne finde mere info om rumbussens køreplan, når den begynder at køre i Aarhus og omegn: https://www.facebook.com/StenoMuseet

I vinterferien fra 15.-21. februar 2021 kan du også være med til 15 minutters online StjerneSnack med en astonomiformidler, der fortæller om dagens emne, fx stjernekort, stjerneskudssværme, Månen og mange andre spændende emner.

Se den samlede plan for StjerneSnack på stenomuseet.dk fra fredag 5. februar.

 

Del artikel