Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udvider menukortet: Få 4 retter for 275 hos stemningsfuld vinbar

Af Freja Dumont

Siden Sjovinisten for et par år siden slog dørene op hjørnet af Skolegade over for Europaplads, har den stemningsfyldte vinbar serveret enkle retter – men nu er køkkenet blevet løftet til et højere niveau.

Udover klassiske vinbars-retter som charcuterie og ost finder du også en 4-retters delemenu til en skarp pris på 275 kroner.

Med udgangspunkt i Sjovinistens seks sæsonbetonede á-la-carte retter udvælger kokken dagens fire retter, som for øjeblikket byder på:

Tatar af kalv med beder og kapers, stegt torskerogn med hollandaise & kartoffelsalat og hjemmelavet ratatouille med burrata.

”Vi ville gerne gøre mere ud af maden som supplement til den gode vin. Som kok er det også mere spændende at give en god oplevelse med mere end en skiveskåret pølse,” siger ejer Troels Buus Thomsen, der selv er udlært på Molskroen.

Udvider menukortet: Få 4 retter for 275 hos stemningsfuld vinbar

Restaurant eller vinbar?

At menuen er blevet mere ambitiøst betyder dog ikke, at Sjovinisten nu er blevet til en restaurant.

”Vi er stadig en vinbar, og lokalet er jo bygget op omkring vores lange bar i midten af lokalet. Det er på ingen måde et krav, at gæsterne også spiser, når de booker bord.

I weekenden holder vi også åbent til sent, og selvom vi ikke serverer menuen ved midnat, så åbner vi stadig gerne en omgang østers og serverer skinke og ost,” siger Troels Buus Thomsen. 

Udvider menukortet: Få 4 retter for 275 hos stemningsfuld vinbar

Vinbaren har da også mere end 40 vine på glas og 500 flasker i kortet, som primært består af klassiske, europæiske vine: masser af champagne og gode flasker Bourgogne og Barolo.

Vinbaren har også et flot udvalg af naturvin, ligesom man også kan få en fadøl eller cocktail i baren.

Menuen til 275 kroner serveres family-style ved bordet med friskbagt brød. Den kan serveres med kød eller pescetarisk. À-la-carte retterne, som menuen tager udgangspunkt i, skifter med sæsonen.

Du kan booke bord hos Sjovinisten lige her.

Del artikel

Andre læser også