ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Madanmeldelse: Sjusk, og manglende smag hos Byens Burger

Af Freja Dumont

Burgere er i dagens Danmark at finde på stort set hvert gadehjørne i de større byer. Kvaliteten er svingende, men standarden er højnet indenfor de sidste år. Nu stiller vi os ikke længere tilfredse med en købebolle med en tør bøf og tilfældigt indhold uden smag. Vi vil gerne have hjemmelavet mad med fokus på de gode råvarer og en omhyggelig tilberedning. Byens Burger i Thorvaldsensgade er en erfaren herre på burgerscenen i Aarhus. De skulle i dag levere vores takeaway. Vi har spist der masser af gange, og før i tiden var burgerbaren ret hot. Det var dog inden, den nye “burgerbølge” kom ind over Aarhus.

 

En lille time for sent – det er jo, hvad der kan ske

Maden blev bestilt til levering klokken 18.35. Tiden gik, og der kom ingen mad til døren. Først klokken 19.25 kom vores mad så. Altså en lille time for sent.

Takeaway fra Byens Burger

Nok også for stort et udvalg

Udvalget hos Byens Burger er stort. Måske for stort vil nogen mene. Pizza, grillretter, sandwich, pita, salater og så selvfølgelig burgere. 15-16 forskellige burgere heraf kyllingeburger, steakburger og vegetarburger. Der er meget, at skulle forholde sig til, både som kunde, og som personale. Vi bestilte lidt af hvert, for at teste kvaliteten generelt.

Byens Burger anmeldelse

To store pizzaer

En pizza diavola til 84 kroner. Den var med oksekød, kebab, majs, grøn peber og frisk salat. Kebabben smagte igennem, og der var godt med ost på den. Salaten kom i en bøtte for sig og var frisk. God ide, så salaten ikke bliver slatten. Bunden var en tyk og blød sag. Ikke det man forbinder med en god pizza efter min mening. En tam pizza er dommen.

Pizza Diavola fra Byens Burger

Pizza AGF kostede 79 kroner. Den var med oksekød, skinke, bacon, champignon og cocktailpølser. Den var lidt kønsløs og havde ikke meget smag. Her var kanten dog okay sprød. En ting er sikkert, og det er, at AGF helt sikkert ikke spiller bedre efter sådan en pizza.

Pizza AGF fra Byens Burger

En svinenakke

Endelig kom der lidt smag på bordet. En pulled pork sandwich til 52 kroner. Langtidsstegt svinenakkefilet, salat, tomat, agurk og løg. Kødet var saftigt og godt krydret. En tynd creme fraiche dressing med purløg overtog desværre smagen. Brødet var fint. Det var grillet på begge sider, havde god smag og var sprødt. Eller overbollen var sprød, mens bunden var våd. Ikke godt.

Madanmeldelse: Sjusk, og manglende smag hos Byens Burger

Deres navn gør, man bestiller lidt burgere

Ved første øjekast så burgerne indbydende ud. Store varme burgerboller i lyst og mørkt brød. Vi prøvede en Don Mex Burger med 100 grams bøf. Vi valgte det grove brød frem for det lyse. Ud over bøffen var den med jalapenos, dobbelt ost, bacon, rødløg, tomater, salat, lidt dressing i bunden og et væld af ketchup. 65 kroner var prisen.

Bøfferne kan du vælge i forskellige størrelser. De 100 gram forsvandt nærmest i det store brød, og desuden var bøffen både skamstegt og uden smag. Tomaterne smagte kun af vand. Nok så brødet indbydende ud, med det var tørt og ikke friskbagt.

Don Mex Burger fra Byens Burger

Chicken burger til 65 kroner med agurk, rødløg, lidt salat, tomat og dressing. Her valgte vi det lyse brød. Det grillet kyllingebryst gjorde det fint. Dressingen var den meget flydende creme fraiche med purløg. Igen var brødet ekstremt tørt, men visuelt var den flot.

Madanmeldelse: Sjusk, og manglende smag hos Byens Burger

Vælg salaten

Dagens salat til 45 kroner. Det er dagens udvalgte grøntsager, der bruges. I dag var det en stor bøtte med salat, peberfrugt, majs, rødløg, tomat, agurk og feta. Dertil en pesto. En frisk og lækker omgang salat. Intet at komme efter her. Rådet er, drop burgerne og pizzaerne og vælg deres salat.

Salaten fra Byens Burger

Vurdering

Hos Byens Burger tænker de mere på kvantitet end kvalitet. Det er tydeligt. Det er meget store portioner. Så hvis det er et must, så får du det indfriet hos Byens Burger. Deres mad virker sjusket – og langt fra deres storhedstid. Smagen er blandet sammen – intet stod knivskarpt. Desværre. Det er som om tiden er løbet fra Byens Burger. De er blevet overhalet af de “nye” i fastfood-klassen. Dem som er dedikerede og har fokus på at blive gode med et smalt menukort.

 

Vi kan ikke anbefale et besøg på Byens Burger. De skuffede os, og i skrivende stund venter jeg stadig på forklaringen på, hvorfor de kom en time senere end lovet.

 

Byens Burger

Thorvaldsensgade 1
8000 Aarhus C
TLF: +45 86 12 70 47

Website:

 

 

Del artikel