Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skab bedre relationer og styrk din arbejdsplads i Smilets by

Af Annoncør

Har I på din arbejdsplads længe snakket om, at der kunne være brug for at blive rystet sammen på en ny måde? Tit lærer man hurtigt hinandens arbejdsgange at kende, men det bliver så indarbejdet, at man måske ikke rigtig får kastet sig ud i nye udfordringer eller får arbejdet på at lære hinanden bedre at kende.

Så er det måske teambuilding, der skal til. Teambuilding er med til at styrke relationerne på arbejdspladsen, øge motivationen og sikre et stærkt samarbejde og sammenhold på tværs af afdelinger og teams.

Skab et godt arbejdsmiljø

Det er utroligt givende at have en virksomhed og arbejdsplads, hvor tingene bare spiller, og ingen føler sig usikre på deres rolle i et samarbejde, der er velfungerende. Du kan gøre rigtig meget for at opbygge et arbejdsmiljø som dette. Selvom meget af det handler om, at der skal være en generel følelse af tryghed i virksomheden, kan en dag med teambuilding virkelig gøre underværker og plante frøet til, at denne tryghed kan blomstre.

Kig på, hvem der tilbyder teambuilding i Aarhus, og overvej, om ikke det var noget, du skulle overveje at få arrangeret for dine medarbejdere. Hvis du ikke har mod på selv at kaste dig ud i arrangeringen af teambuilding-aktiviteter, er der nemlig masser af erfaring at hente ved at kontakte et professionelt eventbureau.

Mange forskellige former for teambuilding

Tænker du automatisk på optænding af bål i skoven, tømmerflåder og diverse rundkredslege, når du hører ordet teambuilding? Du er med garanti ikke alene. Netop aktiviteter som disse kan være nogle af dem, der fylder rigtig meget, når man i større forsamlinger skal lære hinanden at kende hinanden for første gang.

Fordelen ved et teambuilding-arrangement for en arbejdsplads er, at I allerede kender hinanden, og dermed kan komme et spadestik dybere med nogle mere spændende aktiviteter. Det er nemlig ikke sikkert, I har set jeres kolleger uden for deres komfortzone eller på slap line. Det er noget af det, I formentlig kan få lov at opleve gennem forskellige former for teambuilding.

Tilpas teambuilding-aktiviteten til din virksomhed

Det er en god idé at kigge på, både hvilken gruppe af mennesker, du har med at gøre, og hvad det primære formål med teambuilding-arrangementet er. Det er nemlig nødvendigt at tilpasse aktiviteterne til målgruppen og have et klart mål for øje. Handler det mest om, at I skal have en sjov dag, hvor det sociale samspil er i fokus? Så har du rimeligt frie tøjler til at planlægge nogle aktiviteter, de fleste vil være friske på, uden der behøver at være det store faglige fokus. Til gengæld kan det også være, du mener, at I har brug for aktiviteter, der er mere fagspecifikke for din virksomhed.

Der er naturligvis stor forskel på, hvor lang tid teambuilding tager. Er det en eftermiddag, du har sat af til det, eller vil du hellere planlægge noget, der varer lidt længere, hvor du måske ligefrem har sørget for overnatning og lækker morgenmad? Dit valg kommer først og fremmest an på, hvad du ønsker at opnå med jeres teambuilding, og selvfølgelig hvilke muligheder der er for arbejdspladsen og dine medarbejdere. Det er nemlig vigtigt, at det kan passes naturligt ind i jeres arbejdsgang, så det ikke bliver en opgave, der bare skal overstås.

Lær byen at kende

Selvom dine medarbejdere alle er tilknyttet din virksomhed i Aarhus, er det ikke sikkert, de selv bor i eller kommer fra byen. Det kan derfor være sjovt at overveje, om jeres teambuilding-aktiviteter skal inkludere en form for præsentation af byen. Det kunne for eksempel være af den kultur, der er at finde i byen, eller kunsten, som er at finde alle steder. Selvom du og dine lokale medarbejder måske føler, at I kender Aarhus ud og ind, er der helt sikkert noget nyt at lære om Smilets by, mens I opbygger bedre relationer til hinanden og dermed styrker arbejdspladsen.

Del artikel

Andre læser også