ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skab en have du kan nyde gennem hele sommeren

Dette er sponsoreret indhold 

 

Snart er det sommer, og det kan tydeligt mærkes på vejret, og at flere og flere mennesker begynder at komme frem fra deres vinterhi og går i haven. Om sommeren er der særligt ét sted, der bliver brugt mere, end det plejer, og det er haven. Derfor skal denne og står skarpt, inden sommeren for alvor indtager Danmark. Find inspiration til hvordan du skaber en skøn have, som du kan nyde sommeren igennem i denne artikel.

 

Terrassen er første skridt på vejen

Det allerførste som du skal have styr på, er terrassen. Det er nemlig her, at du kommer til at nyde din morgenkaffe, aftenvin, grillmad og meget andet sommeren igennem. Denne kan du allerede bruge i foråret, hvis solen titter frem, og det er derfor bare med at få den klar så hurtigt som muligt. 

 

For det første skal den plejes og rengøres. Det gælder, uanset om du har en træ- eller fliseterrasse. Begge dele kræver, at du giver det en rens og efterfølgende plejer det. Dette er opskriften på en terrasse, der holder de næste mange år og ser godt ud samtidig. Hvis du ikke selv ved, hvordan du skal rense en fliseterrasse, kan det være en god ide at hyre professionelle til at klare en fliserens.

 

Når du har styr på dette, er det bare med at få møblerne frem og tilføre masser af hygge med blomster, lys, hynder og andre tekstiler. 

 

Skab en farverig have

Næste skridt på vejen er din have. For det første skal plænen være fin. Hvis der er mos, skal dette fjernes. Er der pletter, skal der sås nyt græs disse steder. Trænger hele plænen til at få en fornyelse, kan rullegræs være en mulighed. 

 

Når du har styr på plænen, skal du til at plante diverse blomster og andre planter. Uanset om du har grønne fingre eller ej, kan du skabe en farverig have. Der findes nemlig mange smukke blomster, der ikke kræver noget særligt fra din side af. 

 

Foruden blomster kan det også være en god ide at skabe en funktionel del af haven, hvor du planter frugttræer, grøntsagsplanter og urter. På den måde kan du have friske råvarer til din madlavning. 

 

Det er desuden også en god ide, at du sørger for, at haven kan nydes fra andre steder end bare terrassen. Dette kan du gøre ved at placere bænke rundt om i haven og eventuelt lave et hyggeligt bålsted. Det vil både børn og voksne sætte stor pris på.

 

Del artikel

Andre læser også