Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skab en personlig haveindretning med fordele for dine planter

Af Annoncør

Højbede har længe været en af de foretrukne løsninger for folk med grønne fingre, der ønsker sig en have med personlighed og funktionelle fordele. For med højbede får de en bedre dræning af jorden, en noget mere behagelig arbejdshøjde, når du skal pleje dine planter eller høste dine krydderurter og muligheden for at have et større udvalg af forskellige plantesorter i nydeligt afgrænsede områder, som bidrager med stil og æstetisk orden.

Her vil vi give dig vores tips til, hvordan du selv kan komme i gang med at bruge den skønne højbede hjemme hos dig selv.

Et væld af forskellige materialer og designmuligheder

Højbede er ikke blot højbede, men kommer i mange forskellige design. Der er højbede i træ, som i mange år har været det naturlige valg på grund af prisen og det naturlige udseende. Dog kræver det også en masse vedligehold, når træet skal stå udenfor året rundt og være forholdsvist modstandsdygtigt over for nedbør, fugt, bagende sol og temperaturudsving. De seneste år har højbede i metal derfor vundet mere og mere indpas i de danske haver, hvor særligt højbede i cortenstål er populære. Her får du en løsning, der er mere eller mindre vedligeholdelsesfri, og som stadig går godt i spænd med naturen på grund af sit rå rustlook, der passer til enhver boligstil.

Vælger du løsningen i stål, er det også noget nemmere at vælge faconen på dine højbede. Det åbner op for en endnu mere personlig stil, da det er er noget lettere at få firkantede, runde og bølgeformede højbede m.m., der passer perfekt ind i dit havemiljø, hvis du vælger en stålløsning, som blandt andet firmaet Stålhaven i Løgstør i Nordjylland kan levere i specialmål.

Indretning og beplantning

Det er derfor en god ide at gøre dig nogle grundige overvejelser om, hvor dine højbede skal stå, inden du vælger design. Når du først har fundet stedet og designet, der passer til de planter, du vil dyrke deri, er du klar til at fylde dem med frisk kompost og muld, så planterne får en god begyndelse på vækstsæsonen. Husk at holde godt øje med skadedyr og sygdomme, selv om dine planter har de bedste betingelser for at undgå disse, når de plantes i dine afgrænsede bede. Og husk også at vande jævnligt, da dræningsprocessen er mere effektiv i et bed, der er hævet fra jorden.

Højbede er på den måde en fabelagtig løsning for dig, der ønsker at få det bedste ud af haven og skabe et smukt og ordentligt område, der passer til resten af din bolig. Desuden får du en praktisk løsning, der giver dine planter rigtigt gode vækstbetingelser, så du har mulighed for at nyde blomster, grøntsager, urter, buske og andre grønne planter i fuldt flor på den bedst mulige vis.

Del artikel

Andre læser også