Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skab ro og sikkerhed: overvej en ægtepagt ved huskøb

Af Annoncør

Det er ikke det første man tænker på, når man skal til at skabe et liv sammen. Men det er værd at kigge på at få en ægtepagt i forbindelse med boligkøb. Det er ikke ensbetydende med, at man behøver finde bryllupstøjet frem. Det er blot en sikring, der kan skabe ro for fremtiden.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Knudsgaard Advokater

Hvad indeholder en ægtepagt?

Hvis man en dag kommer til at stå i en situation, hvor man skal skilles, eller ens partner går bort, er det rart, at der er styr på økonomien. Gennem en advokat kan man lave et stykke papir, hvorpå man skriver, hvad der skal ske med eksempelvis ens ejendom, formue eller gæld. Ægtepagten kan indeholde alt fra jord, bestemte beløb eller specielle ejendele. Det er op til den enkelte.

Gæld kan være en faktor, der kan skabe tvivl, når man sammen skal investere i eksempelvis hus. På denne måde kan man sørge for at skabe fælles formue, uden at den ene parts gæld bliver delt med den anden. Går man ind i et forhold med en formue, kan det være rart at aftale, hvordan den hele eller dele af den skal splittes, hvis man eksempelvis går fra hinanden. Uden en ægtepagt har man delingsformue, der betyder, at man deler, hvad man ejer, ligeligt.

Få overblik med en kompetent advokat

Det kan være svært at sætte sig ind i alle termerne. Når man indgår i en ægtepagt, taler man om særeje. Ordet indebærer blot, at man vælger en anden vej end delingsformue. Man snakker hovedsageligt om tre typer af særeje: skilsmissesæreje, fuldstændig særeje og kombinationssæreje.

Den førstnævnte betyder, at man kun gør brug af særeje i tilfælde af, at man skal skilles, og derfor vil gå ud af ægteskabet med egne midler. Fuldstændig særeje indebærer, at parterne hver især beholder eventuelle formuer hver for sig – både ved skilsmisse og bortgang. Sidstnævnte er en kombination. Hvis man skilles, beholder hver part egen formue, hvorimod ved dødsfald tilgår mest muligt formue til den der lever længst.

Der kan være mange gode grunde til at snakke med en specialist i området. Det kan være en stor hjælp, at der er en tredjepart til hånde, da det ofte er et følelsesladet område. Det er vigtigt, at man træffer de rigtige valg, både for sig selv, sin partner og sin familie.

Del artikel

Andre læser også