Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ubuden gæst: Legendarisk bageri lukker i flere dage

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Briançon
Foto: Briançon

Opdatering: Der er torsdag fortsat spor efter en rotte i bageriet, som derfor må holde lukket på ubestemt tid. Læs mere her

Når der dukker en ubuden gæst op i butikken, så må man handle på det.

Derfor er populære Briançon nu midlertidigt lukket, skriver bageriets ejere i et opslag på Facebook.

“Vi har i nat fået mistanke om, at der er kommet skadedyr ind. For jeres sikkerhed har vi lukket butikken, indtil vi ved mere.

Vi sørger for, at holde jer underrettet, så snart vi ved mere og håber på jeres forståelse,” lyder det bl.a. i opslaget.

Rotte sneg sig ind

MigogAarhus har været i kontakt med Karina Trosborg, der ejer Briançon sammen med Kenneth Trosborg.

Hun oplyser, at bageriet i dag har haft besøg af skadedyrsbekæmpere, der har fundet frem til problemet.

“Der var kommet en rotte ind, som i dag er slået ihjel af deres hund. Herfra skal vi konstatere, at der ingen aktivitet er i 48 timer, før vi efter Fødevarestyrelsens regler må genåbne,” skriver hun i en besked.

Ifølge Karina Trosborg holder Briançon formentlig lukket til og med fredag i denne uge.

“I morgen kan vores skadedyrsfirma give os en endelig status, og hvis den er, som de forventer, så genåbner vi lørdag. Dog kan vi indtil i morgen (onsdag) ikke sige det med sikkerhed,” skriver hun videre.

Kendt som champagnebageren

Briançon var førhen kendt som byens champagnebager med dyre flasker i vinduerne, men det var nu også pga. bageriets croissanter, at stedet opnåede legendestatus i Aarhus.

Efter bageriet blev reddet fra konkurs i efteråret, er champagneflaskerne imidlertid fjernet fra hylderne.

Nu er fokus i stedet 100 procent på bagværk i form af brød, kager, croissanter – og i øjeblikket selvfølgelig også fastelavnsboller.

Briançon åbnede første gang på Åboulevarden 53 tilbage i 2006. 

Bageriet er opkaldt efter den franske alpeby, hvor ejerne Kenneth og Karina Trosborg på en ferie fik idéen til at bringe smørbagte croissanter til Aarhus.

Del artikel

Andre læser også