Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skadestuen flytter: Akut syge får bedre forhold og behandling

Af anders@sommersangdigital.dk

Flere eksperter og bedre faciliteter på det nye hospitalsbyggeri i Skejby

Tirsdag 29. maj tager Aarhus Universitetshospital for første gang imod akut syge patienter i den nybyggede akut-blok i Skejby.

 

Her venter der patienterne markant bedre forhold og den bedst mulige behandling, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse. “Det er en rigtig stor begivenhed, at vi åbner landets første og største akutafdeling, der helt fra bunden er skræddersyet til at give akut syge den bedste sammenhængende behandling,” siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

 

Målet er at samle akut syge patienter og eksperter under samme tag, så personalet kan arbejde tæt sammen på tværs af fag og specialer. Det nye byggeri har blandt andet skadestue, eget sengeafsnit for børn og voksne, lægevagt, traumecenter, CT-scanner og egen helikopterlandingsplads.

 

“Det er en tiltagende udfordring for de ansatte at tilbyde optimal behandling, fordi rammerne er utidssvarende. Vi glæder os til at kunne samle flere eksperter om en patient og udvide samarbejdet til endnu flere specialer, når vi flytter i samme hus,” siger sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Inge Pia Christensen.

 

Alle patienter i nybyggeriet får enestue og plads til overnattende gæster.

 

3000 flytter arbejdsplads

Inden skadestue og lægevagt tager imod de første patienter, skal næsten 3000 ansatte flytte arbejdsplads fra de gamle Aarhus-hospitaler i Tage-Hansens Gade (Amtssygehuset) og Nørrebrogade (Kommunehospitalet). Desuden skal adresser rettes og skilte på motorveje og gader ændres, så de peger mod den rigtige afdeling på Aarhus Universitetshospital.

 

Skadestuen og lægevagten i Aarhus flytter 29. maj kl. 10.00 til Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Boulevard 161, 8200 Aarhus N. Cirka 3000 medarbejdere flytter i løbet af få uger arbejdssted fra de gamle hospitaler i Nørrebrogade og Tage-Hansens Gade til den nybyggede akut-blok i Skejby.

 

Disse afdelinger flytter: Mave- og Tarmkirurgi, Ortopædkirurgi, Øre-, Næse- og Halskirurgi, Diabetes og Hormonsygdomme, Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen, Akut 1, 2 og 3, Skadestuen, Traumestuer, Akutkoordination, Blodbank og Immunologi, Lever-, Mave- og Tarmsygdomme.

 

Alle patienter på afdelinger, der flytter til nybyggeriet, får enestue og plads til overnattende gæster. Afdelinger, der flytter ind i det oprindelige hospital, vil fortsat have flersengsstuer.

 

Del artikel

Andre læser også