Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skafferiet i Hinnerup – uprætentiøst hjemmelavet aftensmad

Af Michael Qureshi

Skafferiet i Hinnerup er blevet en del af det nye Smagsgiveriet på Marselis Boulevard, og det er der ikke noget at sige til. Skafferiet er takeaway på den virkeligt lækre måde! Det er sundt og nærende aftensmad uden for mange dikkedarer og fancy betegnelser. Ærlig mad, der holder, hvad det lover.

 

Sæsonens råvarer

Der kan typisk vælges mellem 2-3 hovedretter, denne dag var det frilandskylling i tomat-kokos-sauce med grøntsager og hvide og røde ris, ragout af okse og kalv med mørk rødvinssauce, rodfrugter og perlebyg og til sidst lam i hvidvinssauce, igen rodfrugter, tørret frugt og bulgur. Mad, der passer til en kold efterårsdag.

 

Derudover kan man tilkøbe groft øko-brød lavet på surdej, forskellige dips som tapenade og safranaioli og dagens salat, der denne dag var grøn salat, nye fennikel, oliven og agurk.

Dagens brød fra Skafferiet i Hinnerup

Det lød så indbydende, at vi bestilte det hele og vi blev bestemt ikke skuffede! Alle retterne var vellavede, kødet var utroligt mørt og grøntsagerne var dejligt sprøde. Salaten var frisk og den olie/eddike dressing, der fulgte med var rigtig fint afstemt og understregede de friske råvarer. Tapenaden var lavet af sorte oliven og bagte tomater og forholdet mellem de to ting var virkelig godt afstemt. Aiolien var hjemmelavet og der var ikke sparet på safran. Brødet smagte decideret fantastisk, vi var ikke tvivl om at der var brugt surdej og at melet er af god kvalitet. Det er netop nøgleordet her: Kvaliteten er i fokus, det kunne vi både smage, dufte og se.

Salat fra Skafferiet i Hinnerup

Ragouten var den helt store vinder denne aften, den var meget kraftfuld og der var smæk på smagen. Rødvinssaucen var ikke så tung, at den overdøvede kød og grøntsager, hvilket ellers godt kan ske i en sammenkogt ret som den her. Men kødet var smatmørt og medium-rødt med masser af karakter, grøntsagerne var sprøde og friske. Der var drueagurker i retten, som gav et rigtig fint syreindspark.

Kalvegryde fra Skafferiet i Hinnerup

Selvom oksen vandt, så kæmpede lammekøllen bravt om førstepladsen, igen var kødet perfekt, der var masser af lammesmag, grøntsagerne var lækre. Et stort plus i vores bog er, at der her var brugt gule gulerødder i stedet for de traditionelle orange, hvilket bekræfter indtrykket af, at der bliver kælet for detaljerne og råvarerne. Den grove bulgur med persilleolie og de tørrede frugter gav retten et sydlandsk præg uden at blive for let.

Lammegryde fra Skafferiet i Hinnerup

Det eneste lillebitte kritikpunkt er, at kyllingeretten var en smule neutral. Der var ikke samme smag som i de to andre retter. Der stod, at den indeholdt ingefær, chili og andre krydderier, men der var ikke samme kraft i denne ret. Det er ikke sådan, at  det ikke smagte godt, slet ikke, men i forhold til de to andre retter, gjorde denne sig ikke bemærket. Men gældende her som for de andre retter er godt mørt kød og sprøde grøntsager. En god ret til kræsne børn og krydderi-forskrækkede voksne.

Økologisk kylling fra Skafferiet i Hinnerup

Hent mad når du har tid

Skafferiet ligger centralt i Hinnerup og er ikke helt klassisk take away i den forstand, at man får et 100% færdigt produkt med hjem. Det foregår på den måde, at maden bliver pakket i vakuumposer, som så skal koge 10-15 minutter derhjemme for at blive varmet op. Det er smart, at man kan hente sin mad direkte efter arbejde eller når det passer ind i programmet, i stedet for at skulle ud at køre efter den ved spisetid for at være sikker på at få varm mad. Og konsistensen på kød, grøntsager og tilbehør bevares. På alle retterne er påhæftet et papir med udspecificeret ingrediensliste, hvor der er beskrevet præcis, hvilke råvarer og ingredienser, der er brugt og hvilke der er økologiske.

God og hjemmelavet takeaway fra Skafferiet i Hinnerup

Dejlige smagsprøver

Skafferiet har til huse i en lille butik, hvor de også sælger syltevarer, økologiske drikkevarer og krydderier og vin. Det er et familiefirma og det mærkede vi i høj grad, da vi var der. Farmor tog imod os med smagsprøver på brød og kartoffelsuppe. Suppen var ikke en del af dagens sortiment. Det er virkelig god stil!

Til prisen får man virkelig en god oplevelse. Skafferiet er value for money. Aftensmad til to koster 150 kroner, dertil kan man tilkøbe brød til 25 kroner og salat. Der er også tænkt i familiepakker: En familiepakke består af en valgfri hovedret, et brød, en salat og en dip til 265 kroner. Der er nok til 2 børn og to børn. Det er billigt!

Alt i alt et virkeligt lækkert alternativ til aftensmaden derhjemme, kvaliteten og håndværket er helt i top hos Skafferiet. En overraskende god oplevelse.

 

Skafferiet

Jernbanegade 1
8382 Hinnerup
Telefon: 86 91 07 22
Mail: kontakt@skafferiet.dk

Website