ANNONCE
Skal du flytte? Så nemt og billigt kan det klares
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal du flytte? Så nemt og billigt kan det klares

Ultralokal nabohjælp, bæredygtighed og socialt ansvar driver firmaet Gloove, der matcher studerende med folk, der skal flytte – til endog meget konkurrencedygtige priser.

 

Flytning kan være et mareridt. Der skal pakkes ned og ud igen og især bæres tunge ting frem og tilbage, og har man ikke en hel flok meget hjælpsomme venner, kan regningen for en flytning hurtigt løbe op. Det har firmaet Gloove med udgangspunkt i Aarhus en løsning på.

 

Hvor mange venner har du på en flyttedag?

 

TV-karakteren Frasier Cranes vrisne far siger det så smukt i en episode af “Frasier“:

 

“Uanset hvor gammel du bliver, beder folk dig stadig om at hjælpe dem med at flytte!“

 

Det slutter nu med Glooves nytænkende løsning på et evigt tilbagevendende problem: Hvor mange venner kan man egentlig stampe sammen på en lørdag formiddag, når hjørnesofaen, dobbeltsengen og klædeskabet skal skilles ad og bæres op og ned ad trapper?

 

Det webbaserede firma Gloove sætter mennesker med hænderne skruet rigtigt på i forbindelse med nogle af alle dem, der skal flytte, men mangler hjælp til at løfte rundt på tingene. Og dét til priser, der nemt kan konkurrere med traditionelle flyttefirmaer: 225 kroner i timen pr. mand; ekstra tid afregnes pr. 15 minutter.

 

Fleksibelt studiejob

Idéen er, at man som studerende kan tilmelde sig Gloove og skaffe sig et endog meget fleksibelt studiejob, der kan bidrage til SU’en.

 

Samtidig kan kunder med behov for hjælp bestille et antal unge, stærke mennesker på timebasis til at pakke flyttekasser, bære møblerne ned fra 4. sal, aflæsse en trailer, eller bare rokere de tunge møbler i hjemmet.

 

Det hele er skruet sammen ud fra betragtninger om nytænkning, socialt ansvar og en deleøkonomisk platform.

 

Som at bede naboerne om en hånd

“Vi har fokus på private kunder. Og vi vil gerne formidle ideen om, at du i virkeligheden beder dine nærmeste naboer om en hånd. Det handler om at dele ressourcer på tværs af samfundet,“ forklarer Glooves indehaver, Andreas Zacho.

Skal du flytte? Så nemt og billigt kan det klares

“Uanset om du har brug for en enkelt, to eller tre personer til at hjælpe, og uanset om det bare handler om et par tunge møbler, eller om du ikke selv orker at pakke en hel lejlighed ned i flyttekasser, ja, så kan vi hjælpe,“ siger Andreas Zacho og tilføjer en vigtig pointe:

 

“Med vores service får du ikke bare en traditionel flyttemand, men mennesker, der også forstår sig på sociale interaktioner og gerne tager en hyggesnak med kunden under arbejdet. Vi kigger efter aktive og udadvendte mennesker med et godt humør, når vi tilknytter freelancere.“

 

Netværk i de fire største byer

Gloove har opbygget et netværk af unge studerende, især i Aarhus, men også i Aalborg, Odense og København. Her kan de selv kan melde ind, når firmaet lægger en opgave ud.

 

Man skal bl.a. være studerende (og dermed fleksibel), serviceminded, smilende, punktlig og omhyggelig for at være med.

 

Til gengæld er der intet krav om et minimum antal timer, og Gloove har styr på forsikringerne, både i forhold til de tilknyttede flyttehjælpere og i forhold til kundernes ejendele.

 

Ultralokal hjælp til billige penge

Det bæredygtige aspekt ligger i tanken om at levere ultralokal hjælp, uden at man skal føle, at man nasser på venner og bekendte i deres fritid. Et andet incitament for kunden er, at man nemt kan spare op mod 70 procent på en flytning i forhold til et traditionelt flyttefirma, som ifølge Andreas Zachos oplevelser kan virke rigidt og meget regelret, når der skal findes fleksible løsninger.

 

“Jeg har et eksempel fra København, hvor en mand skulle have båret sine møbler ned fra 4. sal til en flyttebil. Han indhentede fire forskellige tilbud fra flyttefirmaer, og det laveste tilbud lå på 5.000 kroner. Vi klarede opgaven for 675 kroner,“ fortæller Andreas Zacho om forskellen.

 

Nedpakning, flytning og rengøring

“Det eneste, som kunden selv skal sørge for, er at leje en flyttebil. Så stiller vi med det ønskede antal personer, og vi står gerne både for nedpakning, selve flytningen, og sågar slutrengøring af lejemålet.“

 

Selv istandsættelse kan man hyre Gloove til – men:

 

“Her foregår det på kundens ansvar. De fleste kan male en hvid væg, men vores forsikring dækker ikke, hvis man sætter en ufaglært studerende til at male fodpaneler, og det så ikke bliver snorlige,“ tilføjer Andreas Zacho.

 

Overskud går til velgørenhed

Og så er der det sociale ansvar, som tæller højt hos Gloove og Andreas Zacho:

 

“Foruden at give studerende mulighed for et fleksibelt studiejob donerer vi 75 procent af overskuddet til almennyttige formål i lokalområdet,“ forklarer han.

 

Gloove har været i gang i knap tre år, men strømlinede sit koncept sidste år med Andreas Zacho i spidsen. Han har i dag et netværk af ca. 125 tilmeldte studerende.

 

Og navnet?

Gloove tager gerne en snak over telefonen eller pr. mail om kundens ønsker og behov og henviser gerne til samarbejdspartnere inden for opbevaring, fragt og rengøring.

 

Og navnet? Det er såmænd en sammentrækning af Gloves (handsker) og Move (flyt) – og udtales [‘gluv].

 

Gloove er aktiv alle årets dage med undtagelse af den 1. januar. Du kan hyre hjælp alle dage kl. 9-20, og timeprisen er altid den samme. Læs mere og book din næste flyttehjælp på www.gloove.dk

 

Gloove

Njalsgade 28A, 4. tv.
2300 København S
Tel. 71 74 36 06
Mail well.hello@gloove.dk
Web www.gloove.dk
Telefontid: Hverdage 10-16, lørdage 11-15

 

Artiklen er sponsoreret

 

Del artikel