Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal du sælge eller købe bolig i Aarhus?

Af Anja Sindahl

Få hjælp af en boligadvokat i Aarhus og kom trygt igennem hushandlen. At købe et hus er for mange et af de største beslutninger de vil komme til at stå overfor. Det gælder særligt på et økonomisk plan. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: husadvokaten.com.

En hushandel kan være noget af mundfuld, hvis du ikke har gjort det før og ikke kender til alle de vigtige termer og paragraffer. Der er nemlig mange vigtige dokumenter du skal se igennem og underskrive både i forbindelse med et hussalg og huskøb. Disse dokumenter kan eksempelvis være købsaftalen, skødet og salgsopstillingen. Det er her vi kommer ind i billedet, og kan hjælpe og rådgive dig.

Hvad kan en boligadvokat hjælpe med?

En boligadvokat vil i din bolighandel agere som din partner når du skal sælge eller købe en bolig. Din boligadvokat vil altid stå ved din side og hjælpe dig sikkert og godt igennem din handel. Det kan være særligt gavnligt at alliere sig med advokater, der er specialiseret i bolighandel og har mange års erfaring med dette. En specialiseret boligadvokat vil gennemgå alle de vigtige dokumenter med dig/jer, og sørge for, at alt bliver gjort korrekt. På denne måde har I de bedste forudsætninger for at undgå ubehagelige overraskelser i hushandlen. Der er ingen forventninger til, at I som boligkøbere eller sælgere skal kende alle paragrafferne der vedrører en hushandel, vigtige lovbestemmelser eller andet relevant information, der kan ende med at købsprocessen ikke bliver optimal. Din boligadvokat vil være din sikkerhed for, at du får en god købs- eller salgsproces, og derfor sikrer at der ikke er nogen grund til bekymring i processen. Derudover vil en boligadvokat også stå for at kontakte relevante parter i forbindelse med dit køb eller salg af din bolig. Det kan eksempelvis være relevante at kontakte parter i bolighandlen, hvis din boligadvokat opdager noget i dokumenterne, der ikke er, som det skal være. 

Når man køber eller sælger et hus, er der ingen krav om, at man skal bruge en ejendomsmægler. Faktisk kan du sagtens undvære en ejendomsmægler. Hvis du vælger at lave et huskøb uden en ejendomsmægler, betyder det dog ikke, at du bliver nødt til at stå helt alene med din handel. Du kan nemlig altid finde en dygtig og specialiseret boligadvokat, der vil stå ved din side i en bolighandel. Det er vigtigt, at du finder en god boligadvokat i Aarhus, der kender dine vilkår og til alle områder af salgsprocessen. På den måde er du nemlig sikker på, at alle papirer i forbindelse med din handel er helt i orden. 

Hvad er advokatforbehold?

Er du i gang med at købe en bolig skal du være særligt opmærksom på at få et advokatforbehold. Et advokatforbehold vil sige, at du får indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen. Dette sikrer nemlig, at din advokat kan hjælpe dig med at komme ud af handlen, hvis der er noget der ikke går som forventet eller er som forventet. En boligadvokat vil kunne hjælpe dig med at forhandle med ejendomsmægleren eller med sælgeren selv. Det kan eksempelvis være du skal forhandle med en af disse, hvis der er nogle vilkår der skal ændres efter din boligadvokat, har gennemgået de relevante dokumenter. De mest relevante dokumenter i forbindelse med en bolighandel er: 

  • Købsaftale, salgsopstilling og tilstandsrapport
  • BBR-meddelelse
  • El-rapport
  • Oplysninger til ejerforening
  • Skøde
  • Ejerforsikringstilbud
  • Servitutterne
  • Meget andet

Det er ikke sjældent, at sælger eller ejendomsmægler glemmer at sende alle relevante dokumenter i første runde af handlen. Det kan godt give problemer, og hvis du ikke har erfaring med at købe eller sælge boliger, er det ikke nemt at vide, hvilke dokumenter, der vigtige og hvilke du faktisk har krav på at se inden handlen er gennemført. Alt dette kan din boligadvokat i Aarhus naturligvis hjælpe med.  

Du bør, som læser, ikke lade artiklen stå alene i forhold til konkrete, juridiske problemer, men derimod søge individuel rådgivning i form af at konsultere en advokat. Vær også opmærksom på, at artiklen kan være forældet, også efter ganske kort tid f.eks. på grund af praksisændringer eller på grund af ændret lovgivning.

Del artikel

Andre læser også