ANNONCE
Skal du spise hjemme i aften?
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal du spise hjemme i aften?

Af Annoncør

Det har været almindeligt i Amerika i mange år at gå ud at spise i stedet for at lave mad selv, og også her i Danmark er det noget, man gør mere end for blot få år siden. Hvis man bor her i Aarhus, eller en af de andre store byer, er der mange gode restauranter at vælge i mellem. Dem skal man helt klart benytte sig af en gang i mellem, men man kan dog også blive træt af mad, som andre har lavet og føle trang til selv at gå i køkkenet. Her får du tre gode idéer til retter, du kan kaste dig ud i.

Det behøver ikke altid være det helt store udtræk, når man selv skal lave mad, og ofte kan et stykke kød eller fisk serveret med en lækker salat gøre det, mens man andre gange har lyst til at give den fuld gas og måske endda invitere gæster.

Garfield elsker den

En klassiker, både når der kommer gæster eller hvis man blot vil forkæle sig selv, er en lækker hjemmelavet lasagne. Kombinationen af kødsovs, ost og pastaplader er simpelthen bare en vinder, og der findes næppe mange, som ikke holder af denne ret. Lasagne stammer fra Italien og ramte de danske køkkener i 1980’erne, hvor den hurtigt blev populær, muligvis hjulpet på vej af det faktum, at den var katten Garfields livret. Der findes mange variationer af lasagne, og man kan således sætte sit eget præg på den ved at udskifte kødsovsen med linsebolognese, eller man kan tune lasagnen med bacon og gorgonzola.

Langtidslækkerier

En ret, som man hverken finder på restauranter i Aarhus eller ret mange andre steder, er simreretten Osso Buco. Her er der tale om solid bondekost, som ofte serveres med kartoffelmos. Kødet er af en billig udskæring, men der er intet billigt over smagen, som efter timer i gryden eller ovnen er uovertruffen, og ikke mindst sovsen kan få smilet frem hos de fleste madelskere.

Tryl med basisvarer fra skabet

Også for vegetarer er der nok, man kan give sig i kast med, hvis man har lyst til at lave sin mad selv. Man kan eksempelvis overveje en linsegryde, som, ligesom lasagne, findes i et utal af varianter. Selvom linser i sig selv ikke smager af så meget, er det fascinerende, hvad man kan trylle frem af denne simple råvare, som man kan have på lager i sit køkkenskab og sammen med krydderier, og eventuelt enkelte grøntsager kan forvandle til en lækker suppe eller gryderet.

Dhal, det indiske navn for linsesuppe, er således blevet utroligt populær her i Danmark de senere år, og det bunder sandsynligvis i, at retten er så nem at lave, og at den kan laves af ting, man kan have på lager og altså ikke skal ud at købe ind til. Hvis man har et basislager af løg, linser og krydderier kan man i princippet lave linsegryde, og den bliver kun bedre, hvis man har lidt frisk spinat, et par søde kartofler og en sjat kokosmælk, man kan tilføje.

Seneste nyt